Srbin iz Pjunika za B92.net pred Zvezdu: Nije mi bilo svejedno

Prvi rival Crvenoj zvezdi u pohodu na Ligu šampiona biće jermenski Pjunik, čiji dres nosi četvorica igrača iz Srbije.

Milan Tomić
Podeli
EPA-EFE/LUKAS KABON
EPA-EFE/LUKAS KABON

* Bura kod rivala Zvezde: Zahtevali smo da se utakmica ne igra

Jedan od njih je defanzivac Zoran Gajić (32), koji je uoči duela na stadionu "Rajko Mitić" u sredu (20.45) govorio za B92.net.

Pjunik je do meča protiv crveno-belih stigao zahvaljujući trijumfima nad rumunskim Klužom i luksemburškim Didelanžom.

Gajić je za naš sajt otkrio kako se osećao kada je video rezultate žreba u Nionu.

"Pa nije mi bilo svejedno jer znam kakav kvalitet ima ekipa, ali, ipak, nama je cilj bio da uđemo u neko od evropskih takmičenja. Pobedom protiv Didelanža imamo zagarantovanu Ligu konferencije što je ogroman uspeh, kao što je i prolaz u treće kolo kvalifikacija. Nijedan jermenski tim nikada nije to ostvario tako da za sad pišemo istoriju", rekao je Gajić za B92.net.

Gajiću ovo neće biti prvi put da igra na najvećem srpskom stadionu, na kojem je nastupao u dresu BSK Borče.

"Jesam, igrao sam kad sam bio u BSK Borči, ali to je bilo drugo vreme. Igrali su Milijaš, Lazović, Rajković, Luka Jović…", kazao je Gajić i dodao da je od aktuelnih igrača Zvezde zajedno igrao sa Milanom Borjanom, u Radu.

Zvezda je jako dobro ušla u novu sezonu, konkurencija naročito na sredini i napadu je paklena, tako da Gajić ne može da izdvoji konkretnog pojedinca od kojeg im preti najveća opasnost.

"Iskreno, ne bih da izdvajam jer je Zvezda jaka sa svih strana, vezni red im je po meni najjači deo tima samim tim što jedan Sanogo, Krstičić sede na klupi."

Gajić je prošao mlađe kategorije Partizana i Rada, potom igrao u BSK Borči, odakle je otišao u Češku. Tamo je nastupao za Bohemijans i Zlin, da bi potom prešao u bugarsku Ardu iz Krdžalija. Nakon prekida saradnje, vratio se u Češku, u Brno, iz kojeg je prošlog leta stigao u Pjunik.

Interesantan podatak – Pjunik i Didelanž zajedno vrede kao Mirko Ivanić.

"Lep podatak što se tiče srpskog fudbala da toliko neko košta i pokazatelja gde je Zvezda i na kakvom nivou se oni nalaze. Naša je liga na nikad većem nivou, sledeće sezone će imati dva predstavnika u Ligi šampiona."

Gajić je bio junak pobede nad Klužom, pošto je u Rumuniji postigao oba gola za svoj tim, obezbedio penale, posle kojih su prošli dalje.

"Nas krasi timska igra dajemo sve od sebe što nam je i donelo pobedu protiv Kluža. Posle utakmice su nam njihovi navijači aplaudirali. Na kraju, eto, tako je moralo da bude da mojim golovima prođemo dalje. Prvi gol posle kornera, a drugi već kad nismo imali šta da izgubimo. Bio sam u špicu napada i odbijenu loptu sam ubacio u praznu mrežu".

Ciljevi Pjunika su grupna faza nekog evropskog takmičenja, dok se u Jermeniji očekuje da napadnu titulu i Kup.

Pored Gajića, za Pjunik igraju još i naši internacionalci Uroš Nenadović, Nemanja Mladenović i Boris Varga.

"Naravno da jeste olakšavajuća okolnost, provodimo dosta vremena zajedno. Dugo sam već godina u inostranstvu tako da mi malo i prija što ima vise naših u ekipi", zaključio je Gajić.

Prvi meč između Crvene zvezde i Pjunika igra se u sredu od 20.45 u Beogradu, dok je revanš na programu šest dana kasnije u Jerevanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.