Eraković za B92.net: Derbi neće odlučiti šampiona

Defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković govorio je za B92.net uoči 167. "večitog" derbija.

Milan Tomić
Podeli
Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Dvadesetjednogodišnji štoper crveno-belih ove sezone se ustalio u startnoj postavi šampiona Srbije, koji bi eventualnom pobedom nad Partizanom u subotu od 18.00 napravio veliki korak ka odbrani titule.

Izabranici Dejana Stankovića su regularni deo sezone završili na prvom mestu sa 81 bodom, dva više od crno-belih, te u plej-of ulaze nešto mirnije nego najveći rival.

Upravo bi Partizan, u skladu sa bodovnim zaostatkom, trebalo da napadne Zvezdu na "Marakani". Eraković ističe da su crveno-beli fokusirani na sebe i svoj stil igre.

"Usmeren sam na to kako ćemo mi izaći na teren. Imamo naš stil igre, od koga ne odstupamo i tako će biti i u subotu. Kako god Partizan izašao na teren, na nama je da mi budemo najbolji što možemo i siguran sam da će sve proći u najboljem redu po nas", rekao je Eraković u intervjuu za "B92.net".

Zvezda je u finišu regularnog dela sezone pretekla Partizan, za koji Eraković kaže da je dobar tim.

"Reč je svakako o dobroj ekipi. Ne bih se upuštao u dublju analizu, ali svakako sa razlogom beleže rezultate kakve beleže", kaže Eraković, koji ugovor sa Zvezdom ima do 2025. godine.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Eraković, koji je ove sezone odigrao 33 meča, kaže da se priprema derbija za nijansu razlikuje od pripreme za tzv. "male" utakmice.

"Mi radimo i treniramo kao i uvek, međutim naravno da se neke taktičke stvari razlikuju i to nema toliko veze sa Partizanom, već sa tim da za svaku utakmicu želimo što bolje da se pripremimo. Nema običnih utakmica za nas, svaka je posebna na svoj način, a o derbiju je suvišno trošiti reči", ističe Eraković.

Eraković, za kojeg je Dejan Stanković rekao da će imati "strašnu karijeru", smatra da ni pobeda u derbiju ne garantuje titulu, pošto do kraja ostaje šest kola.

"Ne mislim da će derbi da odluči šampiona, jer igraćemo još šest utakmica i to sa najboljim ekipama iz prvenstva. Svaki meč doživljavamo kao malo finale, tako će biti u subotu i sve do kraja sezone", jasan je štoper crveno-belih.

U aprilu prošle godine Crvena zvezda je slavila protiv Partizana (1:0) u 164. "večitom" derbiju, kada je pobedonosni gol postigao Mirko Ivanić. Eraković se nada da će isti epilog biti i u subotu uveče.

"Samo da ostvarimo povoljan rezultat, a to ko će da 'reši' je manje važno. Ako moram da tipujem, neka to bude Ivanić, kao i prošle godine u aprilu", zaključio je Eraković.

Početak novog, 167. "večitog" derbija, zakazan je za subotu od 18.00 časova na stadionu "Rajko Mitić".

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.