Lučić za B92.net: Istorijska sezona, nisam navikao na individualna priznanja

Vladimir Lučič, srpski reprezentativac i krilni igrač minhenskog Bajerna, govorio je za B92.net o individualnim i timskim uspesima u ovoj sezoni.

Marko Đinđić
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Lučić je sa Bajernom osvojio Kup Nemačke, a proglašen je i za najkorisnijeg igrača završnog turnira Kupa.

Sada ih očekuje početak plej-ofa nemačkog šampionata, gde se svaka serija igra na tri pobede.

Prvi protivnik je Kralshajm.

''Nezgodna su ekipa. Imaju dobrog mladog finskog trenera. Prošle godine su bila najveće iznenađenje nemačkog prvenstva, samo su imali problema sa povredama i nisu se snašli u 'bablu'. Ove godine opet imaju dobru sezonu i s obzirom da su klub sa malim budžetom, prave dobre rezultate. Mi dolazimo malo 'izduvani' i istrošeni, pa nam neće biti lako protiv njih''.

Protivnik je nezgodan jer igra brzu košarku, na veliki broj poena.

''Tipična nemačka ekipa, bez previše razlike u visini između pozicije jedan i pet. Disciplinovani su i imaju mnogo šutera. Poštuju taj sistem, pomenuo sam da imaju dobrog finskog trenera, koji ima veliki potencijal. Iz razgovora sa Peteri Koponenom iz prošle godine znam da je dobar trener, da ima potencijal za velike stvari. Neće biti lako u celoj seriji, posebno u prvoj plej-of utakmici''.

Lučić MVP Kupa Nemačke

Osvojen je Kup, Lučić je bio MVP.

'' Prija mi. Nisam navikao da skupljam previše individualnih priznanja kroz karijeru. Nema lažne skromnosti, prija mi da sam u prethodna dva, tri dana pokupio neka individualna priznanja. Ali, najviše mi imponuje da ekipa igra dobro i što smo osvojili trofej. Važno je da ta individualna priznanja i igre pomažu ekipi. Važno je što smo osvojili Kup jer kreće plej-of i to nam znači. Napravili smo veliki rezultat u Evroligi, iako nismo otišli na Fajnal-for. Generalno, rezultatski je sezona bili odlična. Odlične smo rezultate pravili, veliki broj pobeda, ostavljali smo velike ekipe iza sebe i na kraju nam je trebala jedna titula, pa nas je osvajanje Kupa podiglo pred plej-of''.

Istorijska sezona za Bajern.

''Apsolutno smo zadovoljni do sada. Rezultati pokazuju da smo postavili neke istorijske stvari. Prva nemačka ekipa smo koja je došla do plej-ofa, pa zabeležila prvu pobedu, našli smo se na poziciji na kojoj smo se našli u regularnom delu. Veliki broj stvari smo uradili vrlo dobro. Velika stvar je što smo i Kup vratili u Minhen, ostaje borba za najvažniji trofej – za titulu prvaka Nemačke. Ovo je najuspešnija sezona u istoriji kluba i za sve nas individualno. Za stručni štab, Andreu kao trenera...''.

Foto: Profimedia/Tobias Hase/dpa
Foto: Profimedia/Tobias Hase/dpa

Trinkijeri: Pobedili smo Olimpiju 3:1 – zaslužili smo F4

Trinkijeri je u jednom podkastu rekao da su oni pobedili Armani 3-1 po njegovom mišljenju i zaslužili da odu na F4.

''Na koji način je on to mislio i šta je želeo da kaže je pitanje za njega. Nama je rekao da je zadovoljan kako smo se borili, igrali i prezentovali sebe, njega i čitav klub u Evroligi. Bio je srećan jer smo izgradili imidž ekipe koja ne odustaje nikada, što smo potvrdili i nekoliko puta ove sezone, posebno u plej-ofu. Jesmo ekipa koja lako može da ispusti veliku razliku, ali pokazali smo da se uvek borimo do kraja i zbog toga je posebno ponosan što ima čast da nas trenira''.

Lučić u najboljem timu Evrolige!

Lučić je u prvoj petorci Evrolige – veliki uspeh.

''Ne znam koji su uopšte bili parametri i kriterijumi. Ako je Šved dobio nagradu za najboljeg strelca, a ekipa mu je imala četiri pobede i on odigrao manje utakmica nego ostali igrači koji su u toj priči, onda ne znam koji su parametri za sve to. Još više mi imponuje ta nagrada kada sam znao da su pored navijači glasali treneri i kapiteni. Veliki je to uspeh individualno, kada se pogleda ko je činio petorke prethodnih sezona i kroz istoriju i velika mi je čast da se nađem u tom timu najvećeg takmičenja u Evropi''.

Kvalifikacije za Olimpijske igre počinju 29. juna. Da li već razmišlja o dresu Srbije i onome što sledi?

''Ne mogu da kažem da ne razmišljam jer neće biti previše vremena za razmišljanje, pošto se kraj sezone poklapa sa početkom kvalifikacija. Najvažnije je da svi ostanemo zdravi do tada, da ne bude povreda i da reprezentacija bude najjača. Veliki broj igrača i sam selektor tek sada počinju takmičenje u svojim domaćim prvenstvima, tako da nema prostora za bilo kakve priče dok se sve ne završi''.

Da li je na vezi sa selektorom?

''Čuli smo se nekoliko puta. Ove godine smo i dva puta igrali jedni protiv drugih. Iz razgovora sa njim je jasno da je nezahvalno pričati o okupljanju reprezentacije kada sutradan igramo utakmicu protiv Fenerbahčea. Sezona je i dalje u toku i sada gde se on bori da uzme titulu u Turskoj, ja u Nemačkoj... Znamo koji su ciljevi reprezentacije. Najvažnije je da se prvo plasiramo na Olimpijske igre, ali o tome ćemo pričati kada se sezone završe'', zaključio je Lučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.