Pešić za B92.net: Partizan kao Barselona, šteta što "večiti" nisu zajedno u Evroligi

Trener košarkaša Barselone Svetislav Pešić za B92.net prokomentarisao je odluku da se prekine takmičenje u Evroligi i Evrokupu.

MS
Podeli
EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Trofejni stručnjak javio nam se iz Barselone, glavnog mesta odakle su se donosile odluke čelnika takmičenja u dogovoru sa klubovima.

Pešić je sa Barselonom bio na dobrom putu da ponovi uspeh iz 2003. godine, kada ju je vodio do trofeja prvaka Evrope.

Iako je Barselona bila za to da se nastavi sezone, Pešić priznaje da je realna odluka doneta.

"Odluka je takva kakva je, doneta adekvatnoj situaciji. Zbog različitih uslova i okolnosti je logična", kreće razgovor Pešić za B92.net.

"Hteli smo da igramo. Mi smo se od prvog dana kada je objavljen karantin pripremali, klub je doneo odluku da svi igrači ostanu u Barseloni. Samo je jedan Amerikanac (Dilejni prim. aut) otišao zbog familijarnih razloga i nije se vratio".

U trenutku prekida Barselona je bila na deobi druge pozicije sa Real Madridom na tabeli Evrolige, odmah iza lidera Efesa.

"Videli smo našu šansu, dobro gurali i sa dobrim šansana za bolji ranking. Imali smo najteži raspored u početku, većinu mečevea igrali u gostima. Sada bismom verovatno poporavili plasman jer bismo na poslednjih šest mečeva igrali četiri kod kuće, a još dve na strani i to sa timovima iz donjeg doma".

"Mnogi su hteli da igraju"

EPA-EFE/OMER MESSINGER
EPA-EFE/OMER MESSINGER

Pročitajte još
*Čović o odluci Evrolige
*Zvanično – Zvezda u Evroligi, Partizan u Evrokupu
*Bertomeu poslao poruku Paartiznu: Ne možemo da nagrađujemo

Katalonski gigant bio je u manjini oko nastavka sezone zajedno sa Realom, Efesom, Panatinaikosom...

"Puno ekipa je želelo da igra. Pogotovo ove koje su trenirale. To ne menja stvar. Svi španski klubovi su bili da se nastavi, jer su igrači ostali tu i pripremali se. Ova situacija je najrealnija".

Evroliga će biti u istom sastavu, odnosno sa Crvenom zvezdom u kojoj je Pešić bio trener u dva mandata.

"Pokušavam da sagledam situaciju. Jedno su emocije, navijači šta žele, a drugo realnost. Svuda su prekinute lige, nije bilo šampiona u mnogim zemljama. Teško je doneti odluke i teško je da ti neko oduzme ono što si na terenu stekao. Mi smo završili prvi u Španiji posle 75 odstso takmičenja, a oni su rekli da nema šampiona i ispadanja".

"Šteta je što nisu Zvezda i Partizan zajedno u Evroligi"

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Partizan je video šansu da bi mogao da se "ugura" u Evroligu.

"Mogla je možda se proširi Evroliga. Međutim, u uslovima kada ne znamo kako će se odvijati kasnije sve, da li će biti publike i mnogih faktora... Druga pozitivna stvar je što Evroliga ima dovoljno vremena da se pripremi".

Pešić je dodatno pojasnio situaciju oko Partizana.

"Partizanova situacija je slična kao naša. Bili smo u prekidu prvi, a tako je i Efes, Himki u VTB ligi, Virtus u Italiji", rekao je Pešić i podvukao.

"Da li šteta što Srbija nema dva tima u Evroligi? Nije sada šteta, uvek je", zaključio je harizmatični trener, prvak Evrope i sveta sa Jugoslavijom i još jednom najbolji na kontinentu sa Nemačkom.

Priredio: Miloš Simanović (Twitter)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.