Živojinović za B92: " Sada da ostvarimo obećanja"

Novi stari predsednik TSS Slobodan Živojinović u intervjuu za B92 najavljuje reorganizaciju,velike planove, ali i dobre odnose na relaciji predsednik – igrači, iako su se oni izjasnili i pružili podršku drugoj strani.Živojinović nakon velike bure i nesuglasica, kaže da se okreće realizaciji velikih planova sa timom ljudi koje je okupio u Upravnom odboru.

Podeli

Par dana posle izbora, jeste li se odmorili?

„Pa, jesam. Posle devet sati sednice, kao što sam i rekao, bilo nam je tamo malo hladnije nego što smo oečkivali. Odmorio sam se i drago mi je da sam danas ovde i da možemo da razgovaramo“.

Šta su vam planovi, sada kada ste ponovo predsednik?

Prva stvar, mi smo se već u zadnjih godinu dana pripremali za ovu skupštinu. Svi smo bili svesni da je bilo neophodno da se uradi reorganizacija u samom Savezu. Na našu sreću, to smo sve spremili. Mislim da je vrlo neophodno, osim Teniskog saveza i reorganizacije u samom savezu, usavršiti i nadgraditi i regione, jer mi imamo četiri regiona. Beogradski, Vojvođanski, i u Istočnoj i Zapadnoj Srbiji. Jačanje regiona je nrophodno da bi Savez bio jači. Kao što je pozanto, mi već sledeće nedelje organizujemo FED kup, gde čekamo reprezentaciju Kanade, i za mesec dana i Djevis kup, gde čekaamo tim Indije. Ova dva meča igramo u Novom Sadu po prvi put, tako da ima dosta tehničkih stvari, jer sve što smo u Beogradu organizovali, bilo je problema. Ne želimo da se to desi u Novom Sadu. Već smo obavili par razgovora sa čelnim ljudima u Novom Sadu, tako da smo spremni i očekujemo dobar uspeh sledeće nedelje“.

Koje su to stvari za koje kažete da će da se promene? Došlo je neko novo vreme...

Apsolutno. Mi svake četiri godine imamo izbornu skupštinu. Mi smo već pre godinu dana počeli pripremu reoragnizacije samog Saveza. Celokupnu reorganizaciju možete da odradite na izbornoj skupštini sa vašim planom i programom. Mi smo izneli taj plan i drago mi je da je većina delegata prepoznala naš plan i program i glasala za nas. Mislim da u ovom sistemu novog statuta, koji smo već mnogo meseci unazad pripremali, gde su klubovi isto videli veliku razliku, a to je da ingerencije predsednika Teniskog saveza su u jednom delu, koji i znači predsenik skupštine,ograničene, a to je moja pozicija, gde ću ja biti zadužen, a prioritet mi je Međunarodna teniska federacija i odnos sa Olimpijskim Komitetom, kao i Ministarstvom sporta. Ja bih se bavio tim stvarima, a paralelna organizacija i maksimalna sloboda jeste taj Upravni odbor, sa novim predsednikom Toplicom Spasojićem, koji će se baviti menadžerstvom i ostalim stvarima bitnim za razvoj sporta. Ja sam takođe uvek biti tu i na raspolaganju sam svima da pomognem svojim iskustvom“.

Kada su u pitanju igrači, da li ste sa svima bili u kontaktu ovih dana?

Apsolutno. mislim da i jeste prioritet odnos Teniski savez-igrači. Ja sam to već pre jedno par nedelja i rekao, a to je da je, nažalost, uspeh naših igrača pobedom na Dejvis Kupu, koji je najveći uspeh, stavljen po stranu i nismo se toliko radovali njihovom uspehu. Mislim da je vrlo bitno da se sve ovo što je bilo što pre zaboravi, da se okrenemo napretku i budućnosti tenisa, i želji da i ove godine možda naša reprezentacija osvoji Dejvis Kup. Ja odavno govorim da imamo dobar tim i sjajne momke koji zaslužuju da osvoje Dejvis kup, i to se i obistinilo“.



Javnost zanimaju dve stvari: Kakvu rekaciju i saradnju očekujete od igrača, za koje se zna da su podržavali drugu stranu na izborima, i da li će tu biti revanšizma sa vaše strane?

Apsolutno stojim na strani igrača, kad su rekli da su neophodne promene. Mi smo već i napravili velike promene, i u tom smislu stojim na strani igrača, jer mislim da oni zaslužuju, kao i devojke u FED Kupu i ostale tenisere, da Savez još bolje i efikasnije funkcioniše. Ne vidim nijedan razlog zbog kojeg bi nas igrači bojkotovali. Oni su već pokazali da su velike patriote, i nadam se da će se to i nastaviti. Oni ipak igraju prvo za sebe, a onda i za ovu zemlju. Ne vidim nijedan razlog da bude ikakvog revanšizma. Svi mi koji smo u Savezu volimo ovaj sport i želimo svima samo sve najbolje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.