Krstić: "Ima prostora i vremena za usavršavanje igre"

Posle 12 dana pripremnih turnira u Nemačkoj i Grčkoj, košarkaška reprezentacija Srbije ponovo trenira u Pioniru. Iako rezultat nije bio u prvom planu, na sedam zvaničnih utakmica, ostvaren je skor od pet pobeda i dva poraza.

Kapiten Nenad Krstić smatra da u preostalih desetak dana, koliko je ostalo do početka EP u Poljskoj, ima dovoljno vremena da se poboljša celokupna igra:

Mina Pavlović Evropa
Podeli

"Utisci posle turnira u Nemačkoj i Grčkoj su zadovoljavajući. Ispunili smo cilj, utakmice smo maksimalno iskoristili da se tim uigra. Iako nije toliko bitno, pet puta smo slavili, a dva puta izgubili u sedam mečeva, što govori o jakom ritmu u kom igramo, a važno je da tako bude i na EP. Do sada je sve dobro izgledalo, ali ima još prostora za rad i napredak.

Dobro smo igrali u odbrani, ali dosta toga treba da popravimo u napadu. U ovom periodu selektor Ivković najviše stavlja akcenat na taktiku, a više ćemo obratiti pažnju na skauting konkurentnih nacionalnih timova naše grupe. Stepenik po stepenik", Nenad Krstić, kapiten košarkaške reprezentacije Srbije.

Naši košarkaši osvojili su turnir u Atini i drugo mesto na prestižnom Akropolis kupu. Priliku za debi u nacionalnom timu imaju Ivan Paunić i Nemanja Bjelica. Mladom prvotimcu Crvene zvezde posebno je drago što ima radi sa selektorom Dušanom Ivkovićem:

"Ovo je za mene jedno veliko iskustvo i čast što sam deo tima koji čine najbolji košarkaši naše zemlje. Na turnirima je bilo dobro, budući da smo ostvarili pet pobeda i dva poraza. To je posledica timske igre, jer samo ako budemo funkcionisali kao tim možemo nešto značajnije da ostvarimo. Rad sa selektorom Ivkovićem - privilegija i zadovoljstvo. U reprezentaciji sam debitant i ovde sam da naučim od iskusnijih" , kaže Bjelica za B92.

Ko Vam je od saigrača najviše pomagao?

"Prvo sam bio cimer sa kapitenom Krstićem, ali sam savete dobijao i od Tepića, Teodosića, Paunića, Veličkovica...svi."

Na čemu još treba da radite, što se same igre tiče, u ovom delu priprema?

"Iz dana u dan podižemo formu i sve bolje funkcionišemo. Idemo polako, pa ćemo videti. Još uvek ne pratimo rad drugih reprezentacija protiv kojih cemo igrati u grupi u Poljskoj, fokusirani smo na našu igru, ima vremena do tog nivoa priprema, ostalo je još desetak dana do starta takmičenja", rekao je Nemanja Bjelica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.