Petrović oduševio – Čelsi opravdao ulogu favorita

Čelsi je opravdao očekivanja i slavio na meču protiv Njukasla u utakmici koja je spustila zavesu na 28. kolo Premijer lige.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Plavci su na svom terenu sa 3:2 bili bolji od ekipe Edija Haua, i posle nova tri boda su došli do 11, pozicije i svega boda zaostatka za Njukaslom koji je deseti.

I na ovom meču je srpski čuvar mreže Đorđe Petrović bio na golu, i iako je primio dva gola, uspeo je da upiše nekoliko spektakulatnih intervencija.

Čelso je do prednosti došao posle svega šest minuta igre, kada je Nikolas Džejson matirao golmana Njukasla.

Ovaj rezultat je ostao na snazi sve go 43, minuta kada je Aleksandar Isak savladao srspkog čuvara mreže i tako doneo izjednačenje tik pred odlazak na veliki odmor,

Uglavnom ekipa koja postigne gol pred kraj poluvremena, bolje uđe u drugi deo meča, ali to nije bio slučaj na ovoj utakmici. Opet je Čelsi prvi pogodio mrežu gostiju i u drugom delu meča. Sada je to uradio Kol Palmer na efektan način i to posle asistencije Enca Fernandesa.

Nije to bilo sve. Mihajlo Mudrik je napokon pogodio u Premijer ligi i tako u 76. minutu približio Čelsi nova tri boda.

Da ćemo imati neizvesnu završnicu pobrinuo sa Marfi, koji je pogodio bliži ugao gola Petrovića i tako dao nadu svom timu da može izbeći poraz, ali se to na kraju nije desilo.

Čelsi će u narednom kolu dočekati Barnli, dok Njukasl čeka Vest Hem, ali pre toga obe ekipe će imati obaveze u FA kupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 7 idi na stranu