Balak o Ćabiju Alonsu: Ako negde dobro radite i srećni ste, ostanite tu

Legenda nemačkog fudbala Mihael Balak je govorio o Bajeru iz Levekruzena, kao i treneru Ćabiju Alonsu, koji olično radi svoj posao.

A.S.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Bajer je trenutno u trci za tri trofeja, a onaj najvredniji jeste Bundesliga. Nalaze se na prvom mestu sa osam bodova više od Bajerna.

Takođe, u trci su za trofej Kupa Nemačke, gde su trentuno u polufinalu, a nisu eliminisani ni iz Lige Evrope.

Odlični rezulati su tu zahvaljujući Ćabiju Alonsu, koji blista na klupi "farmaceuta". Zbog toga, za njegove usluge se raspituju klubovi poput Bajerna, Liverpula i Real Madrida.

Čitavu situaciju je prokomentarisao Mihal Balak, koji trenutno rai kao stručni konsultant na DAZN-u.

"Ćabi Alonso radi sjajan posao u Leverkuzenu i odlično ga tumači, zbog čega je s pravom jedan od najtraženijih trenera na tržištu. U Bajeru je pronašao vrhunski tim sa kojim može odlično da razvije svoje ideje”, rekao je Balak.

On je istakao da bi ukoliko je srećan u Levekruzenu, Ćabi trebao da ostane.

"Ne morate da dajete savete Ćabiju Alonsu, on je kao igrač sve iskusio, radio na vrhunskom nivou sa vrhunskim trenerima. Ali mislim da ima smisla – ako negde dobro radite i zaista ste srećni – da nastavite projekat i, u njegovom slučaju, da ostanete u Leverkuzenu. Pogotovo što ima ugovor do 2026. godine“, zaključio je bivši nemački reprezentativac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu