Van Dajk u 118. minutu savladao sjajnog Petrovića, Liverpul uzeo trofej Liga kupa!

Fudbaleri Liverpula pobednici su Liga kupa Engleske.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Liga kup, finale:
Čelsi - Liverpul 0:1 (0:0, 0:0)
Stadion: Velbli. Kapacitet: 90.000. Sudija: Kris Kavanag. Strelac: Van Dajk u 118. minutu.

U sjajnom finalu na Vembliju posle produžetaka, izabranici Jirgena Klopa su pobedili Čelsi sa 1:0 (0:0, 0:0).

Bio je to sjajan meč oba tima, videli smo sijaset šansi na obe strane u jednom ravnopravnom meču, ali presudio je gol kapitena Liverpula Virdžila van Dajka u 118. minutu.

Tako je klub sa Enfilda osvojio prvi trofej ove sezone i jubilarni deseti Liga kup u istoriji.

Od prvog minuta finala ritam je bio odličan.

Luis Dijas je imao prvu priliku u devetom minutu, ali je njegov udarac glavom odbranio Petrović.

Srpski čuvar mreže bio je na velikom iskušenju u 14. minutu i to u dva navrata, prvo posle udarca Mekalistera sa 20 metara, a potom i Dijasa, ali je sjajnom odbranom sprečio da Liverpul povede.

Revanširao mu se na drugoj strani i Keleher, Kol Palmer se našao u stopostotnoj šansi, ali je golman Liverpula uspeo da mu odbrani šut sa linije peterca.

Kris Kavanag je u 24. minutu mogao mirne duše da isključi Kaiseda posle neopreznog starta nad Rajanom Gravenberhom, činjenica je da igraču Čelsija nije pokazao ni karton, a nije pogledao ni VAR snimak.

Posledica je da Gravenberh nije mogao da nastavi meč zbog povrede zgloba, a Kaisedo je nekim čudom ostao na terenu.

U 32. minutu, sevnula je brza akcija Čelsija po desnoj strani, Sterling je loptu poslao mrežu, ali je intervenisao VAR i poništio gol zbog minimalnog ofsajda u kojem je bio Nikolas Džekson.

Kol Palmer se i u 37. minutu našao u prilici, ali je tada sjajno reagovao Endi obertson, u poslednji čas je izbio loptu ispred igrača Čelsija, da bi na drugoj strani "plavci" imali sreće u 40. minutu.

Posle centaršuta Robertsona, Gakpo je skočio i zahvatio loptu glavom, pogodio je stativu.

Imao je i Bredli pet minuta kasnije veliku šansu za Liverpul, ali ga je Galager izblokirao, pa se na odmor otišlo bez golova.

ČELSI: Petrović, Gusto, Disisi, Kolvil, Čilvel )od 112. Čaloba), Kaisedo, Fernandes, Palmer, Galaher (od 97. Madueke), Sterling (od 67. Nkunku), Džekson (od 89. Mudrik).

LIVERPUL: Keleher, Bredli (od 72. Klark), Konate (od 106. Kvansa), Van Dajk, Robertson (od 87. Cimikas), Mekalister (od 87. Mekonel), Endo, Gravenberh (od 28. Gomes), Eliot, Gakpo (od 87. Dens), Dijas.

Čim je krenuo drugi deo meča, Dijas i Endo su u 46. i 47. minutu imali prilike, prvi je izblokiran, a udarac Japanca završio je za malo pored gola.

Na drugoj strani, Enco Fernandes je u 52. minutu pokušao petom sa nekoliko metara, ali je to loše uradio i prilika je propala.

I onda u 60. minutu gol Liverpula, tačnije Virdžila Van Dajka.

Posle centaršuta Robertsona iz prekida, kapiten crvenih je skočio i poslao loptu u mrežu, ali je usledila intervencija iz VAR studija, i Kavanag je, pošto je i sam pogledao snimak, poništio gol.

Aksel Disisi je bio u prilici u 69. minutu, da bi sedam minuta kasnije Konor Galaher mogao do gola, ali je stativa spasla Liverpul.

Isti igrače je imao kolosalnu priliku u 86. minutu kada je bio jedan na jedan sa Keleherom, ali je golman Liverpula odbbranio čudesno.

Golman Liverpula se istakao i u drugom minutu nadoknade kada je odbranio dva udarca iz blizine i spasao svoj tim.

Posle toga, jasno je bilo da ćemo gledati produžetke.

Samo što je krenulo u prvom produžetku, Petrović je još jednom pokazao sjajne reflekse, posle udarca Dansa glavom, da bi i Harvi Eliot imao šansu u 99. minutu.

Đorđe Petrović je u 115. minutu u dva navrata čudesnim intervencijama sprečio gol, ali nije ništa mogao tri minuta kasnije.

Posle centaršuta sa desne strane, sjajan skok Van Dajka, loptu je glavom prosledio u mrežu za veliku radost i slavlje igrača i navijača Liverpula.

Sve detalje sa ovog susreta mogli ste da pratite uz LIVE BLOG B92. net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu