Mesi odmah zablistao – režirao pobedu Intera na premijeri MLS lige

Utakmicom između Inter Majamija i Real Solt Lejka počela je nova sezona u MLS ligi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

* Počinje Mesijeva fudbalska liga

Ekipa sa Floride, predvođena Lionelom Mesijem i Luisom Suaresom, savladala je goste u Fort Loderdejlu rezultatom 2:0.

Upravo su nekadašnji saigrači iz Barselone bili asistenti na utakmici koja je lako mogla da izmakne iz ruku ekipi Herarda Martina.

Gosti su izvršili veliki pritisak u drugom poluvremenu, niz šansi su kreirali pred golom Intera kojeg je i sreća poslužila da start sezone, na kraju, bude savršen.

Strelci za Majami bili su Robert Tejlor, nakon sjajnog proigravanja Mesije i loše reakcije golmana, te Diego Gomes, kojem je asistirao Suares nakon što je Mesi sjajno povukao napad i zbunio protivničke defanzivce.

Za Inter su u prvoj postavi igrala još dvojica nekadašnjih Mesijevih sairgača iz Barselone, Đordi Alba i Serhio Buskets.

Pobeda je bila veliko olakšanje za Inter koji u pripremnom periodu nije oduševio u prijateljskim mečevima u kojima je zabeležio samo jednu pobedu.

"Ako je neko bio skeptičan oko toga koliko ovaj tim može, mislim da smo ga razuverili u prvom poluvremenu", rekao je posle meča "Tata" Martino očito zadovoljan kako je njegov tim igrao u prvih 45 minuta.

"Mesi je igrao onako kako najbolje ume, leteo je po terenu sa svojom savršenom kontrolom lopte. A pokazao je i brzinu", dodao je Martino.

Mesi je od dolaska u Majami na 14 utakmica postigao 11 golova, ali samo jedan u MLS ligi.

Većinu je dao u Kup takmičenju koje je ekipa i osvojila prethodne sezone - to je i prvi trofej uopšte u istoriji kluba koji vodi Dejvid Bekam.

Mesi je na terenu, Majami pobeđuje, dresovi argentinskog superstara masovno se prodaju. Svi srećni.

Šou je počeo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu