Liverpul bez pola tima "pregazio" Luton za poluvreme

Fudbaleri Liverpula savladali su Luton 4:1 (0:1) u meču 26. kola Premijer lige i održali se na čelu tabele pred preostale utakmice ove runde.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Ap/Jon Super
Foto: Tanjug/Ap/Jon Super

Ekipa Jirgena Klopa ponovo je na četiri boda odstojanja naspram prvog pratioca Mančester sitija.

"Redsi" su odigrali ranije meč ove runde zbog finala Liga Kupa koje ih očekuje u nedelju protiv Čelsija.

Strelci za Liverpul, koji je u sredu uveče igrao bez gotovo pola tima, bili su Virdžil Van Dajk u 56. minutu, Kodi Gakpo u 58, Luis Dijaz u 71. i Harvi Eliot u 89.

Dvostruki asistent bio je Argentinac Aleksis Mekalister.

Lider je tako uspeo da slomi otpor Lutona koji je neočekivano dugo održavao vođstvo golom Čidozija Ogbenea još u 12. minutu utakmice. Tada je i uz malo sreće uspeo da savlada Kelehera, koji je prethodno nesigurno intervenisao, a lopta se odbila pravo na glavu napadača gostiju.

Od gola Lutona, sve do kraja, meč je bio "jednosmerna ulica". Duel Davida i Golijata.

Foto: Tanjug/Ap/Jon Super
Foto: Tanjug/Ap/Jon Super

Liverpul je još u prvom poluvremenu promašio veliki broj šansi, a najviše puta u prilikama se nalazio Luis Dijaz koji verovatno ni sam ne pamti kada je u karijeri imao toliko šansi i ujedno toliko promašaja.

Da je Kolumbijac iskoristio barem polovinu situacija koje su mu se uazale pred golom gostiju, "Redsi" bi još u prvom poluvremenu preokrenuli i umirili navijače,

Ovako, još neko vreme su ih držali u neizvesnosti.

Ipak, sve je došlo "na svoje" u nastavku. Klopov tim je od starta pritisnuo goste, razgoropadio se i bilo je samo pitanje vremena kada će prva lopta biti u mreži Kaminskog.

Tamo je prvi smestio Van Dajk autoritativno, glavom, potom je Mekalister "spojio" sa golom i drugog Holanđanina večeras u timu, Gakpoa, i slom Lutona je bio na vidiku.

Konačno, pogodio je i Dijaz, na njegovo veliko olakšanje, solo akcijom je naterao goste na kapitulaicju, a tačku na goleadu u drugom poluvremenu stavio je rezervista Eliot.

Za Liverpul večeras nisu igrali Alison, Trent Aleksander, Soboslaj, Salah, Žota, Matip, Nunjez, Alkantara.

Standings provided by Sofascore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu