Evropska Superliga je i te kako živa – održan sastanak sa čelnikom Serije A

Direktor italijanske lige Luiđi De Siervo sastao se u sredu sa izvršnim direktorom organizacije "A22" koja stoji iza ideje da pokrene evropsku Superligu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

De Siervo je tom prilikom ponovio stav organizacije koju predstavlja a to je da se ona protivi formiranju zatvorene lige najjačih evropskih klubova.

Ispred organizacije "A22" na sastanku je bio Bernd Rajhart

Serija A je posle sastanka izdala zvanično saopštenje.

"Kao što je najavljeno svim klubovima Serije A tokom našeg generalnog sastanka prošlog petka, tokom dana u sredu održan je sastanak između našeg generalnog direktora Luiđija De Sierva i Bernda Rajharta, generalnog direktora kompanije A22, organizacije koja želi da pokrene Superligu", rečeno je na početku saopštenja Serije A.

"Sastanak, organizovan na zahtev A22, omogućio je da obe strane iznesu svoje gledište o budućnosti evropskih takmičenja. Imamo istu poziciju kao i sve druge velike lige u evropskom fudbalu“, rekao je Luis De Servio, citiran u saopštenju za javnost.

"Ponovio sam tokom ovog sastanka naše protivljenje projektu, u skladu sa različitim odlukama o ovoj temi 2019, 2021. i 2023. godine", jasan je stav čoveka koji predstavlja sve italijanske klubove.

Podsetimo, među klubovima koji su u startu bili deo projekta Superlige bila su i tri italijanska - Inter, Milan i Juventus.

Plan Superlige, ipak, nije prošao. Prvo su se pobunili navijači engleskih klubova što je u velikoj meri uticalo da klubovi odstupe, a potom su usledile pretnje UEFA i FIFA za sve klubove koji budu organizovali takmičenje mimo evropske fudbalske unije.

Superliga je dobila pravnu bitku potom, i to na Sportskom sudu u Lozani (CAS) da može organizovati takmičenje, međutim svi klubovi, osim Reala i Barselone, koji su u začetku bili deo Superlige, odustali su od priključivanja projektu.

Sudeći prema aktivnostima koji sprovode čelnici Superlige, ideja o njenom pokretanju je i te kako živa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu