Zvezda daje šansu mladima – 12 bonusa na terenu tokom jeseni

FK Crvena zvezda objavio je da tokom jesenjeg dela šampionata čak 12 fudbalera koji su uzrasta do 21 godine dobilo šansu u Superligi Srbije.

Izvor: B92, Zvaničan sajt kluba
Podeli
Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

"Samo tri dana nakon što je Barak Bahar ukazao šansu mladom Andriji Maksimoviću, dečaku koji ima 16 godina, da zaigra za prvi tim Crvene zvezde, čime je ušao među pet najmlađih debitanata u istoriji kluba, zajedno sa "klasićem", Veljkom Milosavljevićem, koji je takođe ove jeseni dobio priliku, a rođen je 2007. godine, već u subotu je taj trend nastavljen. Za Zvezdu je u subotu šansu dobilo pet bonus fudbalera, to su: Stefan Mitrović, Vladimir Lučić (2002), Nikola Knežević (2003), Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović (2005)", piše na sajtu kluba.

Sem Mitrovića, ostatak je ponikao u Zvezdinoj školi, kao i Jovan Šljivić (2005) koji je tokom jeseni dobijao šansu, ali i godinu dana mlađi Veljko Vukojević, takođe debitant protiv Trajala. Ne završava se tu spisak crveno-belih talenata koji tokom ove jeseni vredno rade i čekaju svoju šansu, pa su tu i braća Mituljikić (2003), ali i devetnaestogodišnji Uroš Kabić, pridošlica iz Vojvodine čije se najbolje partije tek očekuju.

"Ne treba zaboraviti ni sjajnog Marka Stamenića (2002), koji uprkos zrelosti koju pokazuje na terenu, i dalje spada u bonus igrače. Naser Điga je takođe rođen 2002. godine, i po uzrastu spada u bonuse, iako pravilnik kaže drugačije, s obzirom na to da nema srpski pasoš", navode crveno-beli.

Utakmicu protiv lučanske Mladosti prelomio je mladi Mijatović, čiji golovi su direktno doneli devet bodova Zvezdi. Ništa manje važan šraf u Zvezdinoj mašineriji nije ni Kosta Nedeljković, dok je najpouzdaniji vojnik Baraka Bahara, mladi Vladimir Lučić. Lučić je propustio samo utakmicu protiv Trajala, a polivalentnost Mitrovića daje na dodatnoj širini Zvezdinom timu.

"Učinak talentovanog Kneževića koji je na prve dve utakmice postigao dva gola, dovoljno govori o neustrašivosti Zvezdine dece. Interesantno, na terenu smo videli još dva Zvezdina deteta, a to su "klasići" iz generacije 1993 - Uroš Spajić i Srđan Mijailović", dodaje se.

"Zaključak je da je ove jeseni za Zvezdu nastupilo 12 fudbalera koji su rođeni 2002. godine ili kasnije, a da pojedinci čekaju svoju šansu. Da Zvezdu čekaju još svetliji dani kada je reč o mladim fudbalerima govori činjenica da se u Omladinsku školu sada ulaže više nego ikada, te da je pokrenuta i "Elitna škola" koja je okupila 18 najtalentovanijih fudbalera sa kojima se posebno radi, kako na fudbalskoj, tako i na ličnoj edukaciji", piše u zaključku teksta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu