"Srpski fudbal je bolestan, zaražen virusima koji se zovu Crvena zvezda i Partizan"

Srpski fudbaler Nemanja Matić uporedio je "večite" rivale sa "virusima" i objasnio da su upravo oni krivi za stanje u kom se srpski fudbal nalazi.

Izvor: B92
Podeli

* Savet Matića mlađem sebi: Nemoj da ideš u Zvezdu i Partizan

Matić se oglasio putem društvene mreže "X" po prvi put od kako je napustio Romu i prešao u Ren.

Tu priliku je iskoristio da još jednom podeli svoj dobro poznat stav kada je u pitanju aktuelna struja u srpskom fudbalu u pitanju.

"Srpski fudbal je bolestan. Zaražen je virusima koji se zovu Crvena zvezda i Partizan! Bitno je da leka ima", napisao je Matić.

Podsetimo, on je dva najveća srpska kluba pomenuo i u nedavnom intervjuu za "Yu planet", kada je upitan šta bi savetovao mlađem sebi.

* Zvezda i Partizan odgovorili Nemanji Matiću

* Nevil ljut na Matića: Najveća izdaja

“Nemoj da ideš u Zvezdu i Partizan. Mislim da sam gubio vreme tamo, a ništa me nisu naučili. Sve što su nas tamo učili, bilo je pogrešno. Kada sam otišao na neki ozbiljniji nivo, sve su me učili kontra. Onda sam seo i razmišljao da li je to moguće… Puno roditelja greši sa tim. Skauti Zvezde i Partizana putuju po Srbiji i traže talente što je normalno. Teško je reći ‘ne’ kada pozovu Zvezda i Partizan. Ali mislim da deca prerano odlaze i da treba da ostaju u manjim sredinama jer tu ima dobrih trenera koji mogu da ih razvijaju. Nešto će dobiti kada odu u večite, ali će puno i da izgube", rekao je Matić tada i dodao da li je iz tih klubova oteran:

“Možda malo gruba reč, ali jesu. Možda sam fizikom zaostajao za mojom generacijom. Crvena zvezda je procenila da nisam za njih i oterali su me. Već sam bio prešao iz sela u grad i morao sam da nađem neki drugi klub. Pozvao me Partizan da pređem kod njih, bio sam tamo godinu i po dana, a onda su me i oni oterali. Vratio sam se na Ub…”

Ubrzo su se na njegove kritike javili i predstavnici ta dva kluba, tačnije njihovih omladinskih škola, koji ne samo da nisu bili saglasni sa izrečenim, već su ga upitali i zašto su tako česte trenerske rokade u njegovom Jedinstvu.

Brzu reakciju Matića smo dobili, a ne sumnjamo i da će je biti sa druge strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu