Merson o tome kada će Ten Hag dobiti otkaz u Junajtedu

Mančester junajted od 21.15 igra meč 15. kola Premijer lige sa Čelsijem na Old Trafordu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Duel dva kluba koji su se nekada borili za titulu, a sada su u krizi, svakako privlači pažnju, ali iz različitih razloga.

Dok mnogi analiziraju kako Čelsi nije uspeo da pobedi u 33 od poslednje 43 utakmice Premijer lige, u Junajtedu je na tapetu menadžer Erik ten Hag.

Holanđanin je uz dozvolu kluba zabranio pristup konferenciji za medije četvorici novinara, koji su po tvrdnjama kluba kostantno fabrikovali netačne članke u vezi Mančester junajteda.

Njima je zamereno da ni po jednom pitanju nisu konsultovali klub, kao drugu stranu, te im je zabranjen ulazak u medija centar u Karingtonu.

Ipak, ima mnogo analitičara koji tvrde da Ten Hag neće još dugo biti na kormilu ekipe sa Old Traforda, a jedan od njih je bivši igrač Arsenala, Pol Merson.

On je smelo prognozirao kada će bivšem menadžeru Ajaksa biti uručen otkaz.

"Ne preterujem kada kažem da je meč Mančester junajteda i Njukasla bio jedan od najjednostranijih mečeva koje sam ikad video u Premijer ligi. Mislim da je to bilo sramno. Bio sam šokiran igrom Junajteda i nedostatkom uloženog truda. Čelsi je imao sjajan rezultat protiv Brajtona, nisam video da će tu pobediti pošto su ostali sa desetoricom, ali uspeli su i treba im čestitati. Čelsi ima igrače koji mogu da krenu na Junajted, biće to uzbudljiv meč", smatra Merson.

On dodaje da "plavci" imaju defanzivnih problema, ali da je Junajted pod većim pritiskom.

"Mančester junajted je jedan od onih timova koji se probude za ovakve mečeve. Imali su dva loša meča u nizu, ali imaju osećaj da drže glavu iznad vode. Ako izgube od Čelsija, Bornmuta i Bajerna, ne vidim kako će Ten Hag sačuvati posao. Ne verujem da će pobediti Bornmut, a mogli bi da budu dobri protiv Bajerna koji se već kvalifikovao za nokaaut fazu Lige šampiona. Večeras očekujem remi sa velikim brojem golova", napisao je Merson u kolumni za portal Sportskeeda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu