Milan se dogovorio sa talentovanim fudbalerom Partizana – stiže u januaru bez obeštećenja

Talentovani srpski fudbaler Matija Popović će u januaru pojačati Milan, potvrdilo je nekoliko izvora iz Italije.

Izvor: B92
Podeli

Ovu vest prvi je objavio italijanski novinar Mateo Moreto još u novembru, a sada je stigla i potvrda da će do njega gotovo sigurno i doći.

Plan je i dalje isti, Popović će na "čizmu" stići u januaru kad napuni 18 godina (8. januar) i dobije "čiste papire" u Humskoj, potvrdili su pouzdani italijanski novinari Đanluka Di Marcio i Fabricio Romano.

Sa Milanom bi trebalo da potpiše ugovor na četiri i po godine, koji bi trajao do leta 2028. godine. Navodno će odmah početi da trenira sa prvim timom.

"Rosoneri" su 2022. od Zvezde otkupili Marka Lazetića, koji je trenutno na pozajmici u Holandiji, a videćemo da li sličan put čeka i Popovića.

Popović se letos sukobio sa upravom Partizana, zbog čega su propali i pregovori oko novog ugovora. Čini se da je tu pre svega klub na gubitku, koji neće moći da računa na obeštećenje osim one na ime trening kompenzacije.

Podsetimo, Popovića je uticajni Gardijan uvrstio na listu od 60 najtalentovanijih fudbalera Evrope.

"Neobično visok (193 centimetara i još raste) za svoju poziciju - ili pre, neobično tehnički nadaren za svoju visinu - mladić rođen u Nemačkoj nije poput bilo kog igrača koga ste videli. Neki bi rekli da ga najbolje opisuje nadimak "Srpski Miču", a drugi ga vide pre kao mešavinu Aleksandra Mitrovića ili Sergeja Milinković-Savića, što vam samo govori o tome kako je redak takav tip igrača. Veoma raznovrstan i prilagodljiv svakoj napadačkoj ulozi, iako deluje da mu najviše odgovara da igra iza napadača, Popović je dominirao u omladinskim ligama i postizao mnogo, mnogo golova", pisalo je u opisu na Gardijanovoj "Next Generation" listi.

Interesovanje za njega prethodno su pokazali Borusija Dortmund i Barselona, a mladi fudbaler je navodno odbio veoma unosnu ponudu Katalonaca.

Momak rođen u Nemačkoj je 2019. godina stigao u omladinski pogon Partizana iz novosadske Vojvodine.

Istakao se na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u maju kada je na četiri utakmice imao tri asistencije. Srbija je učešće na tom turniru završila u četvrtfinalu porazom od Poljske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu