Remi u Istanbulu – Junajted ostao bez pobede, Onana tragičar VIDEO

Fudbaleri Mančester junajteda su remizirali sa Galatasarajom u Istanbulu, 3:3 (1:2), u okviru petog kola grupne faze Lige šampiona.

A.S.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN
Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Imao je Junajted dva puta vođstvo, čak sa dva gola prednosti, ali se ekipa iz Istanbula vratila u meč sjajnom igrom Hakima Ziješa.

Junajted je i dalje poslednji na tabeli sa četiri boda, koliko ima i Kopenhagen, dok je Galatasaraj drugi sa pet, iza Bajerna, koji je sa 12 poena već prošao u narednu fazu kao prvoplasirana ekipa.

Gosti su mnogo bolje ušli u meč i došli do ranog vođstva. Igrao se 11. minut, kada je Alehandro Garnaćo matirao iskusnog Musleru.

Njega je proigrao Bruno Fernandeš, a mladi Argentinac sa leve strane rutinski pogodio bliži ugao za 1:0.

Galatasaraj je hteo brzo da uzvrati, ali su gosti odbili sve nalete.

Već u 18. minutu Junajted je uspeo da udvostruči prednost, asistent kod prvog pogotka, Bruno Fernandeš se odlično namestio van kaznenog prostora i snažnim udarcem u leve rašlje matirao Musleru za 2:0.

Igralo se dosta otvoreno i u nastavku prvog dela igre. Napadao je Galatasaraj što se dosta isplatilo u 29. minutu.

Fernandeš je neoprezno startovao i napravo faul na nekih 22-3 metara od gola. Hakim Ziješ je preuzeo odgovornost, odlično gađao kroz živi zid i savladao Andre Onanu. Tako je umanjio zaostatak svog tima – 2:1.

Do poluvremena je ekipa iz Istanbula mogla da dođe i do izjednačenja, prvo je Zaha imao šansu u 35. minutu, a potom je u 43. Mauro Ikardi zatresao mrežu, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda, posle VAR provere.

Nije bilo promene rezultata do kraja prvog dela igre i Junajted je sa vođstvom otišao na pauzu.

Na startu drugog poluvremena, Galatasaraj je mogao još jednom do izjednačenja, kada je u 48. minutu ozbiljnu šansu imao Kan Ajhan, ipak samo sedam minuta kasnije, Junajted je uspeo da udvostruči prednost.

Van Bisaka je odlično prošao po desnoj strani i ubacio loptu na nekih sedam metara, a tamo je naleteo Skot Mektomini i savladao Musleru za 3:1.

Delovalo je da će u nastavku Junajted da drži sve u svojim rukama, a onda je usledio novi prekršaj Fernandeša u 62. minutu, ovoga puta na nekih 28 metara, a odgovornost je ponovo preuzeo Ziješ.

Gađao je u bliži ugao, iznenadio Onanu, koji je katastrofalno reagovao i umanjio zaostatak svog tima – 3:2.

Galatasaraj je bio sve konkretniji u nastavku meča, a već narednu šansu je iskoristio da se totalno vrati u meč.

Ziješ, koji je prethodno postigao dva pogotka je proigrao Kerema Akturkoglua, koji je sa ivice kaznenog prostora uspeo da uputi snažan udarac i savlada golmana Junajteda za 3:3.

Borio se Junajted da dođe do pobede do samog kraja, ali je Galatasaraj odoleo svim naletima i došao do veoma velikog boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu