Šerif koji puca ćorcima

Kada se uskoro budu svodili računi na Marakani posle evropskog fijaska, i bude merio učinak Bahara, igrača, status Šerifa Endiajea biće doveden u pitanje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Bahar je Zvezdin problem: "Nema komunikaciju, previše košta, nisam siguran ni za Superligu"

Napadač kojeg je Zvezda dovela poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka kao 11. pojačanje, i platila ga Adani 4 miliona evra, nije postigao gol ove sezone.

U najvažnijoj utakmici sezone, u dve šanse iz kojih je bilo teže promašiti nego pooditi, Senegalac je pokazao da ipak nije kalibar za velika dela.

U klubu su ga najavili kao "zver" (Terzićeve reči, citrao Bahara), ali su dobili igrača skromnih napadačkih vrlina.

I letos je bilo skepsi i čuđenja u vezi sa njegovim angažmanom makar u stručnim krugovima koji ne potpadaju euforiji - posle 14 utakmica i 9 golova u Adani data mu je uloga prvog golgetera u Ligi šampiona.

Daleko je to od gol-mašine.

Za njega je ionako opterećena klupska kasa Zvezde "olakšana" za četiri miliona evra a nije dobila apsolutno ništa od uloženog novca.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Srbin koji je izabrao Švajcarsku: Da je bilo kontakta, Piksi bi znao kako se zovem

Ne pamti se da je neki igrač u skorijoj prošlosti najtroferjnijeg srpskog kluba pokazao tako malo u odnosu na novac investiran u njega.

Dovoljno je samo baciti oko na učinak Senegalca od dolaska u klub pa shvatiti da je reč tek o prosečnom napadaču, golgeterski limitiranom i precenjenom fudbaleru – na osam utakmica ove sezone kombinovano u Superligi i Ligi šampiona nije se upisao u strelce.

Kada je letos doveden, projektovan je upravo za ovakve utakmice.

Doveden je da u meču odluke, bilo da je to Jang Bojs ili koji drugi, bude u pravo vreme na pravom mestu, da dočeka centaršut, da primi pas i finišira, da "poentira" levom, desnom nogom, glavom, da završava akcije i ostvari cilj kluba.

Od svega toga pokazao je – ništa.

Foto: Starsport
Foto: Starsport

"Sreća nam je protiv Zvezde bila naklonjenija"

Zvezda nije dovela Šerifa da pravi razliku u Superligi, ni u Kupu, već isključivo za Evropu, Tri meseca kasnije mnogima je jasno da je uprava kluba napravila lošu procenu koja je, danas, skupo košta.

Postavlja se i pitanje da li je pored Krasoa, Olajinke i Mijatovića, ekipi uopšte bio potreban još jedan striktno ofanzivno orijentisan fudbaler.

Šerif (Endiaje) je pucao ćorcima svaki put kada bi izašao na teren, bilo da su to Surdulica, Lučani, ili su to evropski tereni, i po tome će jedino ostati upamćen kod navijača Crvene zvezde.

Jasno je, naravno, i to da nije jedini krivac za razočaravajuću evro sezonu šampiona Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu