Ludnica u "grupi smrti" – PSŽ sve "zakuvao" golom u 98. minutu! VIDEO

"Grupa smrti" Lige šampiona još jednom je opravdala taj epitet, pošto su u petom kolu gosti sve iznenadili.

SSIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Naime, Borusija Dortmund je slavila u Milanu na "San Siru" sa 3:1, a Njukasl je imao pobedu u rukama do 98. minuta, kada je Pari Sen Žermen golom iz penala došao do 1:1.

Tako se sve dodatno zakomplikovalo u grupi F, po mnogima, najtežoj u ovosezonskoj grupnoj fazi.

Jasno je da će Borusija Dortmund sa 10 bodova igrati u nokaut fazi elitnog takmičenja, a u poslednjem kolu će dočekati, ove večeri, vrlo loši Pari Sen Žermen koji sada ima 7.

Za drugo mesto i prolaz, ali u zavisnosti od rezultata u Nemačkoj, boriće se Njukasl (6) i Milan (5) na severu Evrope.

"Milioneri" iz Dortmunda su lakše nego što se očekivalo slavili na "San Siru", mada je sve moglo da bude drugačije da je Olivije Žiru realizovao penal u 6. minutu.

Međutim, Kobel je to odbranio, a već četiri minuta kasnije Marko Rojs je pokazao kako se idealno izvodi jedanaesterac na drugoj strani.

"Roso-neri" su poravnali rezultat u 37. minutu kada je Samjuel Čukvueze vrlo elegantno prošao i pogodio za 1:1.

Sve je bilo otvoreno u drugom poluvremenu, ali je tas na kraju, ipak, stao na stranu bundesligaša. I to sa dva gola u razmaku od 10 minuta.

Dortmundu je 2:1 doneo mladi Englez Džejmi Bajno-Gitens, vrlo lepim pogotkom, a onda je Karim Adejemi sa distance "probio" Majka Menjana i slomio ekipu Milana.

U isto vreme na "Parku prinčeva" gledali smo reviju promašaja Pari Sen Žermena i "već viđeni" trijumf Njukasla, ali na kraju, ipak, ispušten u 98. minutu.

Vodeći gol na meču postigao je Aleksander Isak u 25. minutu.Posle udarca sa distance je Đanluiđi Donaruma veoma loše odbio loptu, pravo na nogu Šveđaninu, a Isaku nije bilo teško da loptu ubaci u mrežu.

Posle toga je tim Luisa Enrikea napadao u naletima, ali i promašivao i niko drugi neće "svecima" biti kriv ukoliko zbog toga budu ispali.

Istina, biće i Nik Poup, koji je imao sjajno veče na golu Njukasla i zaustavio je sve što je išlo ka njemu.

Ali, na kraju je sreća ipak pogledala Parižane, koji su u 98. minutu dobili na poklon penal od Livramenta (nesrećno), sudije Marčinjaka i VAR-a.

Taj poklon je iskoristio Kilijan Mbape, koji je pogodio sa "bele tačke" za 1:1 i, ipak, spas PSŽ-a ove večeri.

Sva dešavanja pratićemo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu