Švajcarci strahuju od mogućeg sukoba navijača Zvezde i Rome u Bernu

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 čas gostuju Jang Bojsu u Bernu, a pored sporta, u centru pažnje bi mogli da budu i sukobi navijača.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Švajcarci su nekoliko puta kroz tekstove provlačili to da se svi u gradu spremaju na narede i na haos, a kako prenosi "20minuten.ch", moglo bi da dođe i do okršaja između gostujućih i navijača Rome.

Prošlog februara srpski navijači spalili su ukradenu zastavu rimske ultras grupe. Sada bi trebalo očekivati njihov kontranapad.

Kako navodi, švajcarski portal, od 4. februara traje spor između ultrasa Zvezde i Rome. Oko 50 pristalica crveno-belih je napalo ultra grupu „Fedayn“ kod Olimpijskog stadiona u Rimu i tada "zaplenila" nekoliko zastava te navijačke grupe.

u četvrtak Roma igra svoj duel u Ligi Evrope, i to u Ženevi, protiv Serveta.

Ultrasi sa obe strane mogli bi da se sastanu i sukobe, s obzirom da se i jedni i drugi nalaze u Švajcarskoj, a njihovi mediji prenose da bi prvi udarac mogao da bude u Bernu.

Prema pisanju švajcarskih medija, ultrasi Jang Bojsa, održavaju prijateljske odnose sa italijanskim klubovima, Rimljani bi trebalo da ranije stignu u Švajcarsku i eventualno isplaniraju napad na srpske navijače.

Videćemo u narednim danima da li će doći do incidenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu