Objavljen audio snimak sa meča Totenhema i Liverpula

Sudijski odbor Premijer lige (PGMOL) je objavio audio snimke iz VAR studija sa meča Totenhema i Liverpula.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Photo Ashley Western / Colorsport / DPPI
Foto: Profimedia/Photo Ashley Western / Colorsport / DPPI

Liverpul je tražio da se isti objave kako bi se potvrdila greška koja je evidentno napravljena, kada su sudije u sobi kasno primetile da je učinjena povreda pravila.

Reč je o poništenom golu Luisa Dijaza pri rezultatu 0:0 u prvom poluvremenu, kada je gol pogrešno poništen zbog nepostojećeg ofsajda.

Sudijsko telo se posle meča izvinilo Liverpulu priznajući grešku, ali se klub sa Enfilda kasnije oglasio oštrim saopštenjem.

Iz audio snimka se može utvrditi da su u VAR studiju zakasnili sa objavom da se zaustavi utakmica, kako bi se ispravila pogrešna odluka o poništavanju gola.

PGMOL je usput izdao i saopštenje:

"Možemo da potvrdimo da smo pregledali snimak okolnosti koji je vodio ka tome da gol Luisa Dijasa bude nepravilno poništen zbog ofsajda u meču Premijer lige između Totenhema i Liverpula. Priznajemo da su standardi bili ispod očekivanih i priznali smo grešku Liverpulu odmah posle utakmice. Detaljan izveštaj, iključujući i ključna saznanja i odmah preuzete akcije, uz audio snimak između sudija na terenu i VAR tima prosleđen je Premijer ligi, koja je to podelila sa Liverpulom i svim ostalim klubovima", stoji između ostalog u saopštenju.

Kako će se ovo dalje odraziti na kvalitet suđenja na Ostrvu, ostaje da se vidi.

Tek, sudije u VAR studiju koje su napravile grešku, kažnjene su time da preskoče obaveze u mečevima narednog osmog kola.

Takođe, osbor je odlučio da razmotri politiku kooja dozvoljava sudijama da sude mečeve van FIFA i UEFA ingerencije.

To je omogućilo kažnjenim sudijama iz VAR studija, Darenu Inglandu i Denu Kuku, da se prijave za suđenje mečeva u saudijskoj Arabiji.

Najverovatnije, takva praksa ubuduće neće biti moguća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu