Bivši policajac: Florentino Peres je pre Barse podmićivao sudije

Klupko nečasnih radnji kao da polako počinje da se odmotava u La Ligi i sada ispada da Barselona nije jedina u tome, ako je suditi po izjavama bivšeg policajca.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/Daniel Gonzalez
Foto: EPA-EFE/Daniel Gonzalez

Nekadašnji komesar policije Hose Manuel Viljareho teško je optužio madridski Real da je svojevremeno, i pre Barselone, plaćao sudije.

Barselona je trenutno pod najtežim optužbama pošto postoje dokazi da je godinama plaćala Hoseu Negreiri, bivšem visokom članu Sudijske komisije, da radi u njenu korist.

Navodno, Katalonci su tokom godina platili oko sedam miliona evra za usluge koje im je činio - i sada će za takvo delo odgovorati pred Sudom.

U međuvremenu, bivši policajac Vljareho govorio je o nečasnim radnjama Real Madrida i predsednika Florentina Peresa gostujući na kanalu "RAC 1" kod novinara Đordija Baste. U jednom trenutku tog razgovora je rekao:

"Florentino Peres je podmićivao sudije pre nego što je Barselona to radila. On je nedodirljiv, zna on dobro zbog čega", izneo je teške optužbe Viljareho na račun najmoćnijeg čoveka španskog fudbala.

Ispričao je detalj sa jedne utakmice Reala pre više godina, kada mu je Alfredo Peres Rubakalba, tadašnji Premijer Španije dao savet da "nipošto ne ide u Realovu ložu jer je tamo čitav jedan televizijski studio", aludirajući na veliki broj moćnika.

Nedugo posle Viljarehovih izjava reagovao je madridski Real i najavio pokretanej tužbe protiv bivšeg komesara policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu