Pomračenje oba Mančestera – prvenac Lutona u Premijer ligi VIDEO

Fudbaleri Mančester sitija i junajteda neprijatno su iznenadili svoje navijače na mečevima osmog kola Premijer lige.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Već prvi meč i ogromna pobeda Aston Vile nad Brajtonom (6:1) je najavila da ovo neće biti obično kolo, a ubrzo smo potvrdu toga dobili pre svega na Molinjuu.

Tamo su domaći fudbaleri Vulverhemptona savladali favorizovanog lidera Mančester siti rezultatom 2:1.

Već u 13. minutu su "vukovi" poveli nakon što je sjajan prodor Pedra Neta "nagradio" Ruben Dijaš koji je loptu smestio u sopstvenu mrežu.

Izjednačenje je u 58. minutu doneo Hulijan Alvares iz sjajnog slobodnog udarca, ali je samo osam minuta kasnije Hvang Hi Čan postavio konačan rezultat.

Ovim porazom je Siti omogućio Liverpulu da stigne do prvog mesta na tabeli, ukoliko u poslednjem meču koji je na programu u subotu savladaju Totenhem (18.30) u derbiju kola.

Ekipa Pepa Gvardiole je trenutno i dalje prva sa dva boda prednosti u odnosu na "redse", a u narednom kolu igraju protiv Arsenala koji je sa komfornih 3:0 savladao Bornmut i opravdao ulogu favorita na tom meču.

Utakmicu je obeležio Kai Haverc koji je postigao prvi gol u dresu "tobdžija" iz penala. Pre njega su precizni bili Bukajo Saka i Martin Edegor takođe iz penala, a konačan rezultat je postavio Ben Vajt.

Ni drugi tim iz Mančestera nije imao ništa više sreće. "Crveni đavoli" su kod kuće poraženi minimalnim rezultatom protiv Kristal Palasa.

Strelac jedinog gola je bio Joakim Andersen u 27. minutu meča. Ostao je danski štoper usamljen u šesnaestercu domaćina i iz prve šutirao, na taj način postigavši efektan pogodak.

Sa ovom pobedom je tim iz prestonice prestigao Junajted na tabeli imaju dva boda više od njih na devetom mestu.

U narednom kolu Mančester igra protiv Brentforda i pokušaće da popravi utisak iz prethodna četiir kola tokom kojih su upisali samo jednu pobedu. Kristal Palas dočekuje Notingem Forest.

Od preostalih mečeva, vredi napomenuti da je Luton na "Gudison Parku" stigao do prve pobede u Premijer ligi u klupskoj istoriji. Sa ta tri boda su uspeli da pobegnu iz opasne zone.

Bili su bolji od Evertona rezultatom 2:1, nakon sedmominutnog sjajnog perioda u prvom poluvremenu tokom kog su postigli oba gola. Najpre je Tom Lokjer doveo tim u prednost u 24. minutu, a potom je Karlton Moris duplirao prednost svojim već trećim golom u elitnom rangu engleskog fudbala.

Utešni pogodak, ispostaviće se, za Everton je pred pauzu postigao Dominik Kalvert Luin.

Pobedu je bez problema ostvario i Njukasl protiv Barnila rezultatom 2:0. Sjajan pogodak je u 14. minutu postigao Migel Almiron, a iz penala je konačan rezultat u drugom poluvremenu postavio Aleksandar Isak.

Identičnim rezultatom je i Vest Hem bio bolji od Šefild junajteda. Golove su postigli Džerod Bouven i Tomaš Souček.

Premijer liga, 7. kolo
Subota:

Aston Vila – Brajton 6:1 (3:0)
Votkins 14, 21, 65, Estupinjan 26ag, Remzi 85, Luiz 90+7 – Fati 50
Bornmut – Arsenal 0:4 (0:2)
Saka 17, Edegor 44p, Haverc 53, Vajt 90+4
Everton – Luton 1:2 (1:2)
Kalvert Luin 45 – Lokjer 24, Moris 31
Mančester junajted – Kristal Palas 0:1 (0:1)
Andersen 27
Njukasl – Barnli 2:0 (1:0)
Almiron 14, Isak 76p
Vest Hem – Šefild junajted 2:0 (2:0)
Bouven 24, Souček 37
Vulverhempton – Mančester siti 2:1 (1:0)
Dijaš 13ag, Hvang 66 – Alvares 58
18.30 Totenhem – Liverpul

Nedelja:
15.00 Notingem Forest – Brentford

Ponedeljak:
21.00 Fulam – Čelsi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu