Partizan na +4 čeka Zvezdu – Saldanja i Zahid za šestu vezanu pobedu VIDEO

Fudbaleri Partizana savladali su Železničar u Pančevu u meču 8. kola Superlige 2:1 koji je bio i uvertira crno-belima za predstojeći večiti derbi sa Zvezdom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Superliga, 8. kolo

Železničar Pančevo - Partizan 1:2
Đorđević 31.p - Saldanja 27, Zahid 82
Sudija: Stanko Ostraćanin

Duljajev tim sada ima četiri boda više od Zvezde, i ovom pobedom se poravnao sa TSC-om na čelu tabele.

Strelci za crno-bele bili su Saldanja i Zahid.

Partizan je protiv najslabije odbrane u ligi morao da se pomuči mada je potpuno zasluženo došao do trijumfa u lepom ambijentu i krcatim tribinama stadiona u Pančevu - u gotovo domaćinskoj atmosferi.

Krenuli su crno-beli od starta dobro, odvažno, nametnuli svoj ritam i imali nekoliko situacija iz kojih su mogli da profitiraju.

Svakako je najzrelija bila ona iz 14. minuta kada je Saldanja "presekao" pas golmana domaćih ka saigraču, potom krenuo da finišira akciju, međutim umesto završnice, nesebično je dodao do Kaulua - i pogrešio.

Domaći se se sačuvali tada, a Saldanja nagovestio da će i ovaj meč biti centralna figura.

Ubrzo, iskupio se, svojim šestim golom ove sezone - rutinskom egzekucijom glavom posle kornera Natha i duela dvojice igrača na prvoj stativi.

Pomalo neočekivano, Železničar je izjednačio.

Saldanja je doneo Partizanu vođstvo, ali ga je i odneo, pošto je povukao najboljeg igrača Železničara danas Vojislava Stankovića u gužvi pred golom crno-belih.

Sudija Ostraćanin je odmah pokazao na "kreč", bio je ubeđen u svoju odluku koju je brzo potom i VAR potvrdio.

Siguran sa penala bio je Đorđević.

Nastavak je doneo, očekivano, novu inicijativu Partizana ali i vrlo loša rešenja na polovini rivala i generalno bledu partiju gotovo pola sata u drugom poluvremenu.

Očito, gostujuće igrače je opteretila i pomisao na naredni duel, na večiti derbi, i otuda možda treba tražiti slabije izdanje u dobrom delu nastavka igre.

Duljaj, jasno, u takvoj situaciji nije imao kud, posegao je za izmenama i upravo mu je taj potez doneo ćar.

Upravo su mu rezervisti i doneli pobedu, Nikolić kao asistent i Zahid kao strelac, za pobedu i mirniji san pred "utakmicu svih utakmica" srpskog fudbala.

Nikolić je u tom 82. minutu iskoristio svoju snagu, gabarite, dobio skok duel i "odložio" loptu do Zahida, a ovaj je bio spreman - u padu je zategao "praćku" i pogodio gde je želeo.

Njegov drugi gol ove sezone, drugi uzastopni, i potvda da Partizan u njemu ima jakog aduta za ispunjenje svojih ciljeva.

Sve najinteresantnije trenutke meča iz Pančeva, koji je dva puta bio u prekidu zbog bakljade Grobara, mogli ste da pratite u LIVE Blogu na B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu