B92.net sa navijačima: Lažni Kantona prodaje Sitijevcima ture po Bosforu VIDEO

Dve nijanse plave kruže širom Istanbula, mada ona tamnija preovlađuje.

DUŠAN ĐUKANOVIĆIzvor: B92
Podeli
Foto: B92/Dušan Đukanović
Foto: B92/Dušan Đukanović

Iz Istanbula za B92.net, Dušan Đukanović.

Ne samo što je Italija bliže od Engleske, već je i Inter u ovom trenutku i dalje daleko veći klub sa dužom tradicijom.

Period pre početka meča smo iskoristili da prošetamo gradom koji leži na dva kontineta, koji nam je još jednom potvrdilo da su azijska i evropska strana kao nebo i zemlja.

Po Kadikoju se ne može videti niti jedan navijač, ali su zato preplavili Trg sultana Ahmeda, gde su i glavne turističke atrakcije.

Jedni od njih su i tri druga Vinćenco, Marko i Paolo, od kojih samo prvi govori engleski.

"Mislim da ćemo napadati 2 na 2. Siti igra u novoj formaciji sa Stounsom u sredini i očekujem da Damfris ide visoko napred i tako izvlači štopere", kaže Vinćenco

Prisetio i 2010. godine kada je njegov tim savladao u polufinalu tada favorizovanu Barselonu, čiji je trener bio aktuelni šef struke Sitija Pep Gvardiola.

"Dosta sreće je bilo na tom meču. Igrali smo bez Mote koji je isključen veći deo utakmice. Bio je i čist penal za Barselonu ako ćemo iskreno. Ne znam, da je bilo tada VAR-a možda bi nam poništili gol", iskren je Vinćenco koji je izneo koji krajnji rezultat očekuje:

"Pobedu Sitija (smeh), ne, to pravi interista nikad ne bi rekao."

Nešto malo dalje ispred Aja Sofije su predah našli Nikolo i Bernardo, koji kao i prethodnici nisu ubeđeni u pobedu Intera, ali joj se nadaju.

Obojica smatraju da će Lautaro postići gol, a da će mu partner u sredini terena biti Edin Džeko. Znali su i odgovor na pitanje koji Srbin bi mogao da se nađe na klupi Intera.

"Stanković", rekao je Bernardo misleći na Aleksandra, sina legendarnog igrača "nerazura".

Nikolo je odluĉio da se našali i rekao Milinković-Savić, aludirajući na transfer spekulacije koje srpskog vezistu dovodi u vezu sa prelaskom u Milano.

Ukoliko Stanković dobije priliku, postaće najmlađi učesnik finala u istoriji takmičenja. Do sada je ove sezone 11 puta bio rezervista, bez da je jednom usao u igru.

"Nisam ga gledao, ali znam da je bio dobar u omladinskom timu. Nadamo se (daće biti dobar fudbaler kao otac), jer volimo Dejana Stankovića", ističe Bernardo koji pozitivno odgovara na pitanje da li u Budućnosti vidi Dejana Stankovića na klupi Intera:

"Da, ja sam se nadao da će Stanković doći kada Simoneu inzagiju nije išlo."

Tu smo se uz jedno pristrasno "Forza, Inter" i od njih oprostili, a naredni sagovornik nije bio ono čemu se dalo nadati.

Bela sedmica na crvenom dresu se vidi izdaleka, a iznad nje stoji Kantona. U dresu Mančester junajteda ni manje ni više je Turčin i to onaj koji pokušava da navijačima Sitija proda ture krstarenja po Bosforu.

Upitan zašto je u dresu "crvenih đavola", daje kratak odgovor.

"Mančester junajted, broj jedan", kaže "Kantona", dok ga prolazeći navijač Intera pozdravlja.

Daleko od toga da navijača Sitija nema, tu su i oni, uglavnom starija garda. Baš jedan takav par navijača je bio deo naših sagovornika.

Na pitanje šta očekuju od finala, kažu tenzije.

"Mi smo Mančester siti, ništa ne radimo na lakši način. Gubićemo 2:0, vratićemo se i pobediti 7:3. Naše vreme je došlo", smatraju oni.

Za razliku od navijača Intera, nije im se svidelo podsećanje na činjenicu da je Gvardiola već jednom gubio važan meč protiv Intera u kom je bio favorizovan.

"Je l' pokušavaš da nas učiniš nervoznim? Jer, mi smo Siti, najbolji tim u zemlji", glasio je odgovor nakon čega je počela pesma.

To je iz prikrajka posmatrao Pol, još jedan navijač Sitija, koji je takođe optimističan i smatra da će njegov tim izjednačiti najveću pobedu u istoriji finala Lige šampiona.

"Pobedićemo 4:0. Rekao sam ranije - ili ćemo osvojiti tripletu ili nećemo ništa", rekao je naš poslednji sagovornik.

Stiče se utisak da su stanovnici Istanbula ipak na strani Intera. Konstantno uzvikuju svima poznate parole, upućene prolazećim Italijanima.

Sa zvučnika se čuju pesme Erosa Ramacotija, što i nije najbolji izbor domaćina jer je poznati pevač, po sopstvenom priznanju, navijač Juventusa.

Ne mare oni za to, dokle god je u svakoj radnji gde se prodaju dresovi jedan prodavac obučen u dres Sitija, a drugi Intera - njima dosta.

Štaviše, po gradu je više zastava Galatasaraja, kako tradicija nalaže u čast šampiona.

Liga šampiona im gotovo dođe kao sporedna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu