Kolubara se žali u Lozani: Vraćaju se bodovi?

FK Kolubara iz Lazarevca obratili su se Sudu za sportski arbitražu (CAS) u Lozani.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, posle dojave UEFA, oduzela je Kolubari devet bodova, zbog dva sumnjiva meča.

O svemu ovome se Kolubara i zvanično oglasila.

Kako javlja "Mocartsport", predstavnici kluba iz Lazarevca, napomenuli su da je "odluka Disciplinske komisije doneta uz flagrantno nepoštovanje procesa", a uz to i da nisu imali uvid u dokaze na osnovu kojih su kažnjeni.

Takođe, Lazarevčani su istakli da je Kolubara jedan od retkih klubova koji je ovako kažnjen, kroz više od 100 slučajeva i istraga koje su pokrenute na inicijativu Evropske kuće fudbala (UEFA).

Kao jedan od argumenata, čelnici Kolubare naveli su slučaj RFK Novi Sad, u kojem je vojvođanski klub oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza. Uz to, Lazarevčani zahtevaju da Sud deluje u što kraćem roku, s obzirom na to da je početak nove sezone zakazan za 22. jul, i da situacija može uticati na pregovore sa sponzorima i igračkim kadrom.

Samim tim, iz Kolubare zahtevaju da kazna bude poništena, i da tabela za proteklu sezonu bude obnovljena uz nadoknađenih devet bodova, čime bi tim iz Lazarevca bio devetoplasiran sa 41 bodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu