Saša Ilić i CSKA izgubili prvo mesto kolo pre kraja – koban penal u 102. minutu

Sad više ništa nije u rukama ekipe iz Sofije, Ludogorec pobedio i nalazi se pred 12. uzastopnom titulom prvaka države.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Neverovatnu šansu propustili su fudbaleri sofijskog CSKA kolo pre kraja šampionata Bugarske - promašili su penal u 102. minutu i tako ostali bez pobede u gradskom derbiju protiv kluba sa kojim su sudbinski vezani, još jednog CSKA iz Sofije (nastalog pošto se izvorni CSKA ugasio - baš ovaj koji se i dalje takmiči).

Tako su gotovo sigurno ostali i bez titule.

Tragičar utakmice bio je Ivan Turicov koji je preuzeo odgovornost duboko u nadoknadi meča i pri rezultatu 1:1 promašio udarac sa "bele tačke", za šok navijača ekipe koju sa klupe vodi Saša Ilić.

Prethodno, gledao se VAR snimak, sporno je bilo igranje rukom u kaznenom prostoru, da bi nakon provere sudija Radoslav Gidženov pokazao na penal. Scenario kao iz bajke po domaće ali se potom bajka pretvorila u košmar zahvaljujući Turicovu.

Do penala, strelci su bili Enes Mahmutović za CSKA i Pedrinjo za CSKA 1984 i taj rezultat je bio na snazi do samog kraja, do kobnog jedanaesterca po domaći sastav.

Malo je reći da su navijači dojučerašnjeg lidera na tabeli bili u neverici ovakvih ishodom.

Posle kiksa, Ilić i igrači nisu imali kud, više ništa nije bilo u njihovim rukama, su morali da se uzdaju u loš dan za Ludogorec koji je igrao protiv Levskog - i gubio je sredinom drugog poluvremena u Razgradu 1:2.

Međutim, golovima Pjotrovskog i Tijaga aktuelni šampion je došao na korak od osvajanja 12. uzastopne titule!

U poslednjem kolu, CSKA će igrati upravo sa Levskim još jedan gradski derbi dok će Ludogorec pobeu za titulu tražiti protiv Črnog Mora.

Na tabeli, Ludogorec ima bod više od Ilićevog sastava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu