Skandal u Francuskoj – Bordo igrao za prolaz u Ligu 1, huligan im upropastio san

Neverovatan potez navijača Žirondinaca koji je posle gola gostiju za 0:1 u 38. minutu uskočio na teren i fizički napao igrača Rodeza - meč prekinut.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia.rs
Foto: Profimedia.rs

Bordo je pre poslednje runde francuske druge lige bio treći na tabeli poravnat sa Mecom, uz slabiju gol-razliku u odnosu na direktnog rivala za plasman u društvo najboljih.

Mec je gostovao Bastiji u petak uveče i vodio 1:0 u trenutku kada se u Bordou desio incident koji će vrlo verovatno koštati domaći sastav šanse da preokrene rezultat.

Naime, pred kraj poluvremena, gosti su poveli i slavili pred tribinom navijača Bordoa, nije tu bilo provokacije, međutim nije to tako video jedan fan domaćeg kluba pa je uskočio na teren i gurnuo strelca gola.

Ovaj je pao, uz njega je posrnuo i njegov saigrač, reagovalo je obezbeđenje, situacija se brzo primirila, ali je sudija doneo odluku da povuče ekipe sa terena - i prekine meč.

U toku večeri je stigla informacija da meč neće biti nastavljen što praktično znači da Bordo neće imati šansu da izbori pobedu i eventualni prolaz u prvu ligu!

Mec je sredinom drugog poluvremena postigao još jedan gol, ali i primio jedan, i time se približio cilju - mada mu zbog ovakvog ishoda u Bordou ni poraz ne bi bio koban.

Lidersku poziciju u francuskoj drugoj ligi drži Avr i obezbedio je plasman u elitu i pre završnih 90 minuta.

Što se tiče Rodeza, ekipe koja je zakomplikovala život Žirondincima, izvesna pobeda (službenim rezultatom) u Bordou doneće im i opstanak u ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu