Nema krize – Bajernova rekordna zarada

Na Skupštini najmoćnijeg nemačkog kluba biće obelodanjena zarada u prethodnoj fiskalnoj godini i ona je takva da će zaseniti i rezultatski neuspeh.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Ap/Matthias Schrader
Foto: Tanjug/Ap/Matthias Schrader

Nemački mediji najavili su da će na narednom zasedanju najvišeg klupskog tela Izvršni direktor kluba Oliver Kan izneti podatak da je zarada Bavaraca u prethodnoj fiskalnoj godini iznosila 835 miliona evra.

To je za skoro 100 miliona više od prethodnog rekorda, koji je ostvaren godinu ranije.

Dakle, Bavarci, u finansijskom smislu, iz godine u godinu galopirajuće napreduju, pa iako će im ova sezona verovatno biti jedna od najgorih u poslednjoj deceniji, možda i duže (ako ostanu bez titule ostaće i bez trofeja), tu je finansijsla slika da popravi raspoloženje čelnika.

Na pomenutoj Skupštini upravo će Kan i njegov bliski saradnik u Izvršnom odboru Herbert Hajner biti jedna od tema, odnosno njihov minuli rad, pošto su na "tankom ledu" posle rezultatskog posrnuća u aktuelnoj takmičarskoj godini.

Diskutovaće se i o statusu sportskog direktora Hasana Salihamidžića koji će podneti izveštaj o svom radu i učinku na važnoj poziciji.

Bajern je tokom sezone smenio trenera Nagelsmana u trenutku dok je bio lider na tabeli i igrao Ligu šampiona. Dolaskom Tomasa Tuhela Bavarci su eliminisani iz Evrope, potom iz Kupa, a izgubili su u čelno mesto na tabeli Bundeslige.

Ukoliko za vikend Borusija savlada Majnc kod kuće, postaće prvak Nemačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu