Samardžić oduševljen: EP je san – izdvojio bih Tadića i Mitrovića

Lazar Samardžić, novi fudbaler Srbije, u intervjuu za Sportal govorio je o brojnim fudbalskim temama.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by: Andrija Sokovic/Starsport.rs
Photo by: Andrija Sokovic/Starsport.rs

Reprezentacija Srbije dobila veliko pojačanje u talentovanom fudbaleru Udinezea koji je umesto Nemačke odabrao selekciju "Orlova".

Lazar Samardžić je debitovao na stadionu "Rajko Mitić" i evo kako je on to doživeo:

"Bilo je neverovatno i nekako nadrealno. To je nešto za šta sam jako naporno radio. Sjajan je osećaj biti nagrađen na ovaj način. To me je nateralo da odmah poželim više", rekao je Samardžić.

Ko je najzaslužniji što je prihvatio poziv da zaigraš za Srbiju?

"Ja sam uvek glavni odgovorni za svoje postupke i odluke. Naravno, dosta sam razgovarao i sa roditeljima, prijateljima, ali i sa Draganom Stojkovićem. Odrastao sam uz roditelje koji su navijali za srpski fudbal i živeli srpsku kulturu, ali to ne znači da su me oni gurnuli ka mojoj odluci. Znam šta dugujem Nemačkoj, svim omladinskim selekcijama kroz koje sam prošao i trenerima sa kojima sam radio. Na kraju, to je bio dobar spoj sportske perspektive koja mi je data i ličnog osećaja koji sam imao"

Sa kime se odmah "združio"?

"Zapravo - sa svima. Ali, ako bih morao neke da izdvojim, izabrao bih Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića. Veoma zabavni momci, koji su uvek spremni za dobre šale, a istovremeno drže fokus. Moglo bi se reći da znaju kako da se nose sa mladim, novim igračima. Ali, to ne znači da su se uzdržali na terenu ili da su me tretirali u dečijim rukavicama (smeh). Što je definitivno bolji način"
, kaže srpski reprezentativac.

Evropsko prvenstvo?

"Mislim da govorim u ime svih kada kažem da je to definitivno naš najveći cilj i san. Srbija nije bila na Evropskom prvenstvu skoro 24 godine, vreme je da se piše istorija, a ja očigledno želim da budem deo toga. Imali smo dobar početak sa dve pobede, ali pred nama je dug put"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu