Finski biznismen u trci za kupovinu Mančestera

Finski biznismen Tomas Zilijakus, koji je prošle nedelje ušao u trku za kupovinu fudbalskog kluba Mančester junajted, rekao je danas da su "svi ishodi mogući".

Izvor: B92, Beta
Podeli
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Predsednik Katarske islamske banke (KIB) šeik Džasim Bin Hamad Al Tani i ser Džim Retklif vlasnik petrohemijske kompanije Ineos, prošle srede su dostavili novu ponudu koja prema engleskim medijima iznosi 5,7 miliona evra.

Zilijakus za razliku od njih nije učestvovao u prvom krugu prodaje.

"Video sam da je krajnji rok (za predaju ponude) sreda... Pozvao sam banku (Rejn grupa), rekao sam im da želim da učestvujem, ali razgovarali su o tome interno i pozvali nas da kažu u redu", rekao je Zilijakus za britanski Injuz.

Iako se javio u poslednjem trenutku, 69-godišnji Finac sa prebivalištem u Singapuru, nepoznat široj javnosti, čak i u svojoj zemlji, veruje u svoje šanse.

"Sve opcije su na stolu... Svi ishodi su mogući", rekao je on.

On je takođe istakao da je uspeo da prikupi novac koji su ponudila i preostala dva konkurenta, dok se američki vlasnici, porodica Glejzer, nadaju ponudi od 6,8 milijardi evra, što bi bio svetski rekord u kupovini sportskog kluba.

"Ceo život sam u poslu... Imam mrežu ljudi širom svetu voljnih da se uključe u dobre investicije i ovo je definitivno jedna od njih. Prikupljanje takvih sredstava je nešto na šta sam navikao", dodao je biznismen, koji tvrdi da je svoje bogatstvo stekao u zdravstvenoj industriji u Aziji, nakon što je bio izvršni direktor u Nokiji.

Glejzeri, koji su podeljeni oko prodaje kluba, još uvek nisu javno reagovali. Pored ponuda za preuzimanje kluba, podnete su i one za manjiski udeo ili pomoć u finansiranju kluba.

Vlasnici Junajteda su od početka procesa u novembru upozoravali na mogućnost da se prodaja ne dogodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu