Novak Đoković

"Pet setova sa Rafom i Novakom u Parizu? Previše za Alkarasa"

Mats Vilander, nekadašnji broj jedan, smatra da Karlosu Alkarasu neće biti tako lako da bude bolji od Rafaela Nadala i Novaka Đokovića na Rolan Garosu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

* "Alkaras će dugo biti prvi, ali 20 slemova..."

Iako je do narednog grend slema ostalo još dva meseca, Šveđanin je analizirajući igru trenutnog broja jedan, poručio kako će se Srbin i Španac, koji imaju po 22 grend slem titule i dalje pitati za sve.

Mats smatra da teniser iz Mursije i dalje nije spreman da u pet setova bude bolji od Novaka i Rafe.

"Pitam se šta bi bilo sa Alkarasom u pet setova na šljaci. Može li da nastavi da šalje ubitačne udarce, da pravi izbor za izborom. Većina od njih bi morala da bude ispravna protiv Nadala i Đokovića na šljaci, a to je skoro nemoguće. Očigledno je da to još nismo videli, da neko na Rolan Garosu pobedi i Nadala i Đokovića, to je skoro nemoguće", kaže Mats.

Vilander dodaje da Alkaras mora da nauči kako da igra na najsporijoj podlozi.

"Kao što je Nadal naučio kako da igra na travi i bržim podlogama, tako će i Alkaras učiti kako da izvuče najbolju igru na šljaci. Protiv dvojice veterana, Nadala i Đokovića, to će biti od krucijalnog značaja jer će oni naći i najmanju slabost u nečijem kretanju ili udarcu. Mislim da će kod Alkarasa to biti kretanje. On je prebrz za klizavu podlogu kakva je šljaka", dodao je Šveđanin.

Naravno, teško je predvideti šta sve može da se dogodi.

"Naravno, on može da dobije jednog od njih dvojice ako ima dobar dan, to je stvarno moguće. Ipak, moraće da bude malo veća pretnja ako želi tamo da pobedi i Nadala i Đokovića. Naravno, može da se desi da jedan od njih bude povređen. Onda ima samo jedan od njih tu i ne kažem da ne može da pobedi. Jednog dana će svakako osvojiti Frenč Open, ali me i dalje zanima da vidim kako će naći svoju najbolju igru u pet setova u Parizu", zaključio je Vilander.

S druge strane, Simone Vanjoci, trener Janika Sinera, već sada je impresioniran igrama Alkarasa, koji je pobedio njegovog pulena nedavno u polufinalu u Indijan Velsu.

"Pričamo o fenomenu. Sa 19 godina, niko nije igrao tako, čak ni Federer, Nadal ili Đoković. Niko od njih nije tako rano u karijeri imao tu punoću igre. Izvesno je da će još napredovati i da će to trajati godinama. Ali ne moramo da se trkamo sa njim, već sa Janikom i da vidimo kako da od njega napravimo najboljeg mogućeg igrača. To ćemo mu u njegovom timu pokušati da uradimo", poručio je Vanjoci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu