"Trikolori" debitovali pod kapitenom Mbapeom – ugazili "lale"

Fudbaleri Francuske savladali su Holandiju rezultatom 4:0 u derbiju drugog dana početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Utakmica na stadionu u Sen Deniju je bila prva za "trikolore" od kako je za kapitena postavljen Kilijan Mbape, koji je na tom mestu imao sjajnu premijeru.

Njegovom timu je protiv "lala" bilo neophodno samo 20-ak minuta, a prvu promenu na semaforu smo videli već u drugom minutu.

Tada je Mbape asistirao Grizmanu za gol i tako otklonio sve sumnje da je u svlačionici došlo do rušenja atmosfere zbog toga što napadač Atletiko Madrida nije poneo traku oko ruke.

U osmom minutu je Dajo Upamekano duplirao prednost, da bi se u 21. upisao i sam Kilijan Mbape i već u tom trenutku rešio pitanje pobednika. Do kraja je postigao još jedan pogodak za postavljanje konačnog rezultata.

Do kraja beležimo i promašen penal Memfisa Depaja u petom minutu nadoknade, koji je tako uskratio svoju ekipu barem utešnog pogotka.

U drugom susretu ove grupe Grčka je rezultato 3:0 na gostovanju savladala Gibraltar.

U narednom kolu Francuska gostuje Irskoj koja je preskočila prvo kolo, dok će i Grčkoj susret sa ostrvskom državom biti sledeći, ali te u junu jer će i oni u ovom "prozoru" odigrati samo jedan susret.

Holandija će za tri dana dočekati autsajdera Gibraltar i na tom meču pokušati da nađu utehu za ubedljiv poraz protiv Francuske.

Grupa B
Frarncuska – Holandija 3:0 (3:0)
Grizman 2, Upamekano 8, Mbape 21, 88
Gibraltar – Grčka 0:3 (0:2)
Masouras 11, Siopis 45, Bakasetas 58

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu