Krstajić: Treba da budemo realni, grupa ozbiljna i teška

Selektor fudbalske reprezentacije Bugarske Mladen Krstajić sa optimizom dočekuje start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbaleri Bugarske u petak u 18 sati dočekuje Crnu Goru, a u grupi G su još Srbija, Mađarska i Litvanija.

"Napravili smo tim sa nekoliko iskusnih i mnogo mladih, perspektrivnih i ambicioznih igrača. To je dobar temelj za budućnost bugarskog fudbala. Uradili smo sve što smo zamislili. Treba da budemo realni, da smo u ozbiljnoj i teškoj grupi. Srbija je broj jedan, Mađarska je u fudbalskom usponu, Crna Gora uvek neugodna sa kvalitetnim igračima, a i Litvanija je u stanju da napravi probleme rivalima", rekao je Krstajić.

Bivši selektor Srbije veruje u svoj tim pred prvi meč u kvalifikacijama.

"Momci su spremi i željni dokazivanja. Svaki meč moramo da odigramo maksimalno skoncentrisano. Fudbal je dugotrajan proces, ne možemo nakon jedne utakmice da kažemo da idemo na Svetsko ili Evropsko prvenstvo. Igrači ovde ne bi trebalo da dolaze kao turisti, čuo sam da je tako bilo u prošlosti, već sa izraženim patriotizmom. Možemo da vratimo poverenje navijača. U svim balkanskim zemljama ljudi pitaju zašto je pozvan ovaj, zašto onaj", rekao je Krstajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu