Kapiten Novog Pazara: Rekli su mi: "Nije ti ovo Beograd"; Ljajić: Pustite ovce da pasu

Pred kraj sezone za pamćenje, u kojoj se bori za plasman u Evropu, FK Novi Pazar je u danu ostao bez predsednika, kapitena i nesuđenog trenera.

Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Ideja da se izgladi odnos između nezadovoljnih navijača i igrača u jednom lokalnom kafiću, rezultirala je opštim haosom.

"Prišli su i okružili sto, vodu koju sam pio su ispolivali po meni, uhvatili me za uvo i krenuli da maltretiraju. Rekli su sad ćemo da ti lomimo ruke i noge, nije ti ovo Beograd. Neki čovek koji je bio sa njima rekao je da nije navijač, ali ću ti iskopati oči budem li te još jednom video. Nakon toga su krenuli da izlaze, ali si se vratili i terali me da se izvinim navijačima tako što su me snimali", rekao je golman i kapiten Novog Pazara Filip Kljajić za TV Prva.

A krenulo je tri dana ranije, pored terena, posle utakmice sa Kolubarom.

"Počeli su da me vređaju i na verskoj i na nacionalnoj osnovi, pretili mi da će me ubiti. Suprostavio sam im se, nisam prećutao i oni su to shvatili kao neku vrstu uvrede", kaže Kljajić.

Sve ovo dešava se posle poraza od Kolubare, pa pokušaja sekretara kluba da pomiri kapitena i navijače. A Pazarci su, do utakmice sa Kolubarom, imali 13 pobeda, pet nerešenih, sve vreme su u gornjem delu tabele i, naokon, sve je bilo idealno.

Skandal u lokalnom kafiću izazvao je lančanu reakciju, a Rasim Ljajić, počasni predsednik kluba, nije imao dilemu, odlučio je da ode.

"Ljudi iz kluba koji su to organizovali rekli su mi da su navijači pretili da će doći na prozivku novog trenera, da će da skandiraju i prave probleme na treningu. Da bi to sprečili, pozvali su Kljajića kao kapitena da sedne sa njima, što je skandalozno. Neoprostivo, ztoga je prekipelo. Oni znaju moj stav o tome, godinama sve ću da obezbedim navijačima, ali da oni budu partneri u vođenju kluba - ne pada mi na pamet", kaže Ljajić

I čovek koji se sa Ljajićem dogovorio da postane trener Feđa Dudić, odustao je od namere da radi u FK Novi Pazar.

"Igrajte sami, idite na livade, pustite ovce da pasu travu na tom satdionu. To će na kraju biti sudbina. Mene srce boli zbog toga, ali kao kada čovek ima gangrenu - bolje da odseče nogu nego da umre. Ovde nema spasa",zaključio je Rasim Ljaljić.

Do kraja drugog kruga Superlige ostaju još tri kola, onda do kraja sezone još sedam. Novi Pazar će izvesno igrati u plej ofu i odlučivati o trci za Evropu. To jeste izvesno, ali ko će sedeti u loži, ko na klupi, a ko nositi kapitensku traku, to je neizvesno.

Neizvesno je i da li će slučaj imati sudski epilog ili ćemo i ovaj, kao i prethodne slične zaboraviti. Za sada saznajemo da su dvojica huligana uhapšena, a da se za četvoricom još uvek traga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu