Ronaldo: Volim da rušim rekorde

Kristijano Ronaldo u meču kvalifikacija za Euro 2024 protiv Lihtenštajna ima priliku za novi rekord.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Joaquim Ferreira
Foto: Profimedia/Joaquim Ferreira

On će postati igrač sa najviše nastupa u dresu jedne reprezentacije.

Fudbaler Al-Nasra će u četvrtak od 20.45 na stadionu "Žoze Alvelade" zabeležiti 197. nastup i tako prestići Badera Al-Mutava koji je upisao 196 nastupa za reprezentaciju Kuvajta.

"Rekordi? Dođite da vidite! Ja baš volim da ih obaram, nadam se da će to biti sada. Četvrtak je taj dan! Posebna je stvar biti najbolji u istoriji. Moram da priznam da me to čini vrlo ponosnim. Ne samo sutra, želim da imamo najviše mečeva u karijeri u dresu reprezentacije", kaže Kristijano.

Priznaje da mu je drago što se vraća obavezama u nacionalnom timu.

"Imao sam priliku da sagledam situaciju iz različitih uglova. Srećan sam što sam se vratio u reprezentaciju i što i dalje računaju na mene. Bili su razgovori sa svim igračima, tako i sa mnom. Shvatio sam posle svega da i dalje imam još mnogo toga da dam reprezentaciji, da shvatim da ću uvek davati maksimum kada me pozovu".

Nije želeo da se u negativnom svetlu osvrće na period pod bivšim selektorom Fernandom Santošem.

"Pričao sa mnogo o novom okruženju i da li to implicira da ono prethodno nije bilo dobro. Ne, nije bilo tako. Bilo je dobro okruženje. Ipak, sada imamo dašak svežine! Dobru promenu, kao u svemu drugom u životu. Svako ko je došao svedoči o drugačijoj energiji, svi žele da počnu meč. Saznaće tek pred meč, ali svi se nadaju da će biti u timu. Ranije je mnogo nas znalo ko će da igra. Sve ovo sada čini nivo treninga jačim, igrači su motivisaniji. Promena će biti pozitivna za sve nas igrače, ali i za zemlju", dodao je Ronaldo.

Upitan je i da li je na drugačiji način mogao da napusti Mančester junajted.

"Osećam li žal zbog toga kako sam otišao? Sve se u životu dešava s razlogom. Mnogo puta sam prolazio kroz slične stvari i mogu da vidim ko je na mojoj strani i ko želi najbolje Kristijanu. I istina je da je to bila malo manje uspešna faza u mojoj karijeri, na ličnom i profesionalnom nivou. Nema vremena za žal. Učimo, radimo ispravno ili ne. To je proces evolucije kod ljudskih bića. Kada smo na vrhu brda ne vidimo šta je dole. Ovo je bila tačka učenja, čak i za mene. Niklad nisam prošao tako nešto, kao tih meseci. I zahvalan sam što sam to prošao i svima koji su mi pomoglil, zato sam bolji čovek", poručio je Kristijano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu