Milenković i Grujić: Preboleli Katar, okrećemo novu stranicu

Nikola Milenković i Marko Grujić pričali su o startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

Izvor: B92
Podeli
Foto: FSS
Foto: FSS

Srbija u petak dočekuje Litvaniju na stadionu "Rajko Mitić" (20.45), a u ponedeljak gostuje Crnoj Gori.

"Orlovi" su razočarali na Mundijalu u Kataru, pa u javnosti nema euforija pred novi ciklus.

"Bila su velika očekivanja u Kataru, mogli smo i više da pružimo, nismo uspeli, to ostaje iza nas i okrećemo novu stranicu. Pred nama su kvalifikacije za EP, nema lakih utakmica, u svaki meč moramo ući sa verom u sebe i maksimalnom koncentracijom. Mislim da imamo dobre šanse da se kvalifikujemo, verujem da možemo da ponovimo igre iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo", rekao je Milenković.

Slišno razmišlja i Marko Grujić…

"Sigurno da smo svi očekivali više na SP u Kataru, trebalo je vremena da prebolimo taj neuspeh. Sada smo svi tu na novom početku, željni i motivisani da uspemo u novom cilju i ostvarimo plasman na EP",
jasan je Grujić.

Dešavalo se u prošlosti da imamo problema sa uslovno rečeno slabijim selekcijama?

"Moramo da gledamo nas, nemamo strah, sve respektujemo ali verujemo u sebe i kvalitet koji imao",
kaže Nikola Milenković.

O strahu od neuspeha kao otežavajućoj okolnosti?

"Nemamo strah od rivala, iskreno igrali smo i protiv jačih selekcija pa smo uspevali da se izborimo i pronađemo put do uspeha. Sve poštujemo, svakog rivala, ali znamo koliko možemo i šta želimo",
ne ostavlja dilemu Grujić.

Da li igračima predstavlja opterećenje činjenica da nismo bili učesnici samita najboljih evropskih selkcija punih 24 godine?

"Kad počne utakmica niko o tome ne razmišlja. To je činjenica koja nije prijatna kada pričamo pre utakmice, ali kad počne meč onda mislimo samo kako da pobedimo i osvojimo tri boda",
iskren je Grujić, a Milenković samo potvrđuje njegove reči, "To je za nas samo motiv više da budemo generacija koja će posle 24 godine da ostvari plasman na jedno tako veliko i važno takmičenje".

Selektor je rekao da će akcenat biti na većoj koncentraciji, između ostalog i igri odbrane? Poslao je i jasno upozorenje da nema lake grupe i lakih rivala, naprotiv.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

"Svi igramo i odbranu i napad, dali smo mnogo golova u prethodnim utakmicama, a sigurno da moramo imati još bolju koncentraciju kako bi poboljšali igru u fazi odbrane. Postižemo mnogo golova, ako bi popravili i odbranu bilo bi dobro za sve", ističe Milenković.

Ofanzivu hvali i Grujić, uveren da će biti bolje i kada se radi o defanzivi…

"Da, akcenat je ovih dana bio i rad na tom defanzivnom planu. Imamo dobru ofanzivu, postižemo mnogo golova, stvaramo veliki broj šansi, sada samo još da zategnemo igru u defanzivi i biće sve kako treba. Moramo svi zajedno da se branimo i svi zajedno da napadamo, što pre usvojimo te stvari, bićemo još bolji", rekao je Grujić.

O konkurentima u grupi?

"Ne bih nikoga izdvajao. Sve zavisi od nas, mislim da se mi pitamo najviše",
kaže Milenković, a respekt i poštovanje pokazuje i Marko Grujić, uz napomenu da sve zavisi od Srbije.-

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Svaka selekcija ima svoje kvalitete, ali i mane, koje smo analizirali. Pokušaćemo sve da iskoristimo i izađemo kao pobednici iz naredna dva meča.

O debitantima?

"Najvažnije da se oni osećaju kao da su već duže vreme sa nama. Trudimo se da im taj period adaptacije što brže prođe, da se oslobode i da igraju svoju igru. Svi smo tim i idemo ka zajedničkom cilju",
kaže Grujić.

Poseta i podrška navijača?

"Mislim da podršku treba da zaslužimo, igrom i rezultatima. Svaka podrška nam znači, trudićemo se da pobedimo Litvaniju, zatim i Crnu Goru, a onda će i podrška biti bolja u junu kada nastavljamo put ka Nemačkoj",
kaže Grujić, a Milenković je zaključio, "Na nama je da na najbolji način predstavljamo svoju zemlju, pružimo svoj maksimum, a to će verujem narod da prepozna".

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu