Baždar o Šerifu: Celu noć nisam spavao

Samed Baždar i Mihajlo Ilić novi su izdanci Partizanove omladinske škole, koja i dalje važi za jednu od najboljih u Evropi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Mladi Baždar i Ilić se često nalaze na evropskim i svetskim listama najtalentovanijih mladih fudbalera.

Takva pažnja može da bude motivacija, ali i da stvori pritisak za mladog sportistu.

"Svaki vid podrške znači, lepo je i imponuje, ali na nama je da ne poletimo, da budemo na zemlji. Trudimo se iz dana u dan da se dokazujemo", započeo je Ilić, a Baždar nastavio, "Složio bih se sa svojim cimerom. Na nama je da vredno radimo, da treniramo, da koristimo svaki minut".

Ilić se na najbolji način predstavio Partizanovoj publici u evropskom meču protiv ekipe Šerifa, kada je nenadano dobio šansu nakon crvenog kartona Igora Vujačića i sjajnim reakcijama pomogao crno-belima da sačuvaju prednost.

"Odigrao sam korektno tu utakmicu, odbranili smo se, što je i bio moj cilj pri ulasku u igru. Tek kada sam ušao u avion, nakon meča sam shvatio šta sam uradio, jer to je san svakog dečaka iz Partizanove omladinske škole, da zaigra za prvi tim, a potom i u Evropi. Meni se san ispunio i zaista je neverovatan osećaj", sumira utiske Ilić.

U revanšu, Baždar je imao priliku da golom vrati Partizan u život, ali je iskusni golman Maksim Koval uspeo da odbrani šut mladog igrača.

"Celu noć nisam spavao zbog te jedne šanse koja je mogla da promeni tok cele utakmice. To se dešava, fudbal je takva igra, idemo dalje. Nadam se da će biti još šansi i da ću postići još golova. Gladan sam golova",
kaže Baždar.

Za kraj, istakli su koliko im znači saradnja sa šefom stručnog štaba, Igorom Duljajem.

"Šef je stvarno veliki profesionalac, jedan od retkih šefova koji sa nama, mladim igračima, dosta priča, komunicira i daje nam na značaju. Kako na terenu tako i van njega, daje nam očinske savete, o životu i o fudbalu. Čast i privilegija je raditi sa njim",
složili su se Partizanovi mladi talenti.

<iframe width="600" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/GXXrot7tQK4" title="PARTIZANOV PODCAST: Samed Baždar i Mihajlo Ilić - Na nama je da se dokazujemo i vredno treniramo!" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu