Uhapšen bliski prijatelj Pola Pogbe

Bliski prijatelj Pola Pogbe, Adama Kamara, koga od leta traži francusko pravosuđe u istrazi u slučaju iznude fudbalera, priveden je, a zatim optužen i pritvoren

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Potvrđujući informaciju Parizijena (Le Parisien) i Žurnal di Dimanša (Journal du Dimanche - JDD), izvor AFP-a iz pravosuđa je naveo da je u nedelju uhapšena "osoba za koju je istražni sudija izdao nalog za hapšenje".

Po navodima izvora AFP-a, Kamara je priveden istražnom sudiji u ponedeljak, nakon čega je optužen za "iznudu u organizovanoj bandi" i juče je smešten u istražni zatvor.

Izvor upoznat sa slučajem je naveo da je hapšenje Adame Kamare izvršeno po njegovom povratku iz Dubaija.

Na pitanje AFP-a, advokatica Me Luis Henon je navela da njen klijent odbacuje sve optužbe. "Pritvor se ne čini opravdanim", rekla je ona.

Šest osoba, uključujući Matijasa Pogbu, brata Pola Pogbe, do sada je optuženo u ovom slučaju. Najmanje tri osobe su oslobođene.

Slučaj je počeo tužbom koju je 16. jula javnom tužilaštvu u Torinu podneo Pol Pogba, u kojoj je naveo pokušaj iznude od marta do jula 2022. godine u iznosu od 13 miliona evra.

Međutim, ceo slučaj je dospeo u javnost tek 27. avgusta kada je Matijas Pogba na društvenim mrežema najavio "velika otkrića" o svom bratu.

Preliminarnu istragu otvorilo je parisko tužilaštvo, zatim sudsku 2. septembra zbog, posebno, iznude oružjem, otmice ili otmice u organizovanoj grupi, i učešća u zločinačkom udruživanju.

Pol Pogba je francuskim istražiteljima rekao da su ga zarobili prijatelji iz detinjstva i dvojica muškaraca sa kapuljačama, naoružani puškama, optužujući ga da im nije finansijski pomogao.

Od njega su tražili 13 miliona evra, a Pogba je istražiteljima rekao da im je platio 100.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu