Rekordna prodaja Radničkog, ruke trljaju i u Humskoj

Srpski napadač Nikola Štulić novi je član belgijskog Šarlroa.

Izvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Njegovom doskorašnjem timu Radničkom iz Niša na ime obeštećenja pripašće 750.000 evra, što je rekordno prihodovanje tog kluba u izlaznim transferima.

Deo "kolača" ima i Partizan kojem pripada 30 odsto odnosno oko 225.000 evra, dok će Radnički u slučaju da belgijski klub proda Štulića dobiti 10 odsto od obeštećenja.

Podsetimo, nedavno je Novica Tončev, prvi čovek Radničkog, najavio ovakav epilog.

"Do sada je najveći ’u komadu’ bio transfer Stefana Mitrovića u Crvenu zvezdu za 500.000 evra, ali smo od prodaje Nikole Čumića i Lazara Ranđelovića Olimpijakosu dobili nešto malo više novca, međutim u nekoliko tranši. E, upravo je tu kvaka, želimo da se dogovorimo oko cifre koju bismo odmah dobili, a ne ovo, nude mi ovoliko sad, onoliko kroz rate, pa bonuse. Treba mi matematičar da bismo izračunali koliko će klub da zaradi. Razumem skepsu u jednom delu javnosti, jer i iz drugih klubova idu priče o milionima, pa niko nije prodao nekog svog prvotimca ove zime a ovo bi zaista trebalo da bude najzvučniji transfer u srpskom fudbalu u ovom prelaznom roku“, zaključio je tada Tončev.

Podsetimo, Štulić je ove sezone postigao 12 golova u svim takmičenjima. Od tog broja, čak 10 u Superligi i ispred njega su samo Rikardo Gomeš i Mladen Bojović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu