Tadić isključen – Napoli uništio Ajaks

Fudbaleri Ajaksa poraženi su rezultatom 6:1 od Napolija, dok je Liverpul sa 2:0 bio bolji od Rendžersa u 3. kolu Lige šampiona.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ajaks je upisao i drugi poraz u Ligi šampiona ove sezone, a ovaj drugi je bio prilično ubedljiv i dugo će ga pamtiti.

Već u prvom poluvremenu je Napoli pokazao dominaciju, a u nastavku susreta prosto pregazio Ajaks i stigao do treće pobede u šampionatu.

Srpski fudbaler Dušan Tadić dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton, u 73. minutu utakmice i Ajaks je ovaj bolni susret završio bez svog kapitena.

Ironično, Ajaks je odlično počeo ovaj meč i preko Muhameda Kudusa već u 9. minutu utakmice došao do vođstva, kada ga je lopta pogodila u nogu ispred gol linije nakon šuta Tejlora.

Nisu se domaći dugo radovali, pošto je Napoli preko Raspadorija izjednačio u 16. minutu. Loš pas golmana domaćih presekao je Kvaratskelija i poslao precizan centaršut koji je glavom poslat u mrežu.

Posle kornera u 33. minutu je došlo do preokreta, kada je di Lorenco glavom nakon cetaršuta sa desne strane pogodio mrežu Ajaksa, a u finišu poluvremena za 3:1 postarao se Pjotr Zjelinski.

U nastavku meča, videli smo potpuni potop Ajaksa. Prvo je Raspadori u 47. minutu pogodio za 4:1, pa je Kvaratskelija rastužio Ajaks po peti put u 63. minutu utakmice, a za konačnih 6:1 postarao se Đovani Simeone u 81. minutu utakmice.

Fudbaleri Liverpula se uopšte nisu namučili da bi na Enfildu savladali Rendžers, a finalni rezultat glasio je 2:0 u korist "Redsa".

Trent Aleksander Arnold je već u 7. minutu postigao veoma lep gol iz slobodnog udarca kada je prebacio živi zid i loptu poslao u "90" gde Alan Mekgregor nije mogao da dohvati loptu.

Konačnih 2:0 postavljeno je u drugom poluvremenu, kada je Mohamed Salah u 53. minutu sa bele tačke postavio konačni rezultat.

Grupa A:
Ajaks – Napoli 1:6 (1:3)
Liverpul – Rendžers 2:0 (1:0)
Grupa B:
Klub Briž – Aletiko M. 2:0 (1:0)
Porto – Leverkuzen 1:0 (0:0
Grupa C:
Bajern – Viktorija 5:0 (3:0)
Sane 7, 51, Gnabri 13, Mane 21, Čupo-Moting 59

Grupa D:
Olimpik Marsej – Sporting 4:1 (3:1)
Sančes 13, Harit 16, Balerdi 28, Mbemba 84 – Trinkao 1

Ajntraht – Totenhem 0:0 (0:0)

Пласман обезедио Sofascore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu