Čalhanoglu junak Intera – Barsa pala na "Meaci"

Fudbaleri Intera pobedili su Barselonu minimalnim rezultatom (1:0), u derbiju trećeg kola grupe C Lige šampiona.

MTIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

LŠ, 3. kolo:
Inter – Barselona 1:0 (1:0)
Čalhanoglu 45+2

Stadion: "Đuzepe Meaca", Milano
Sudija: Slavko Vinčić, Slovenija

Gol vredan trijumfa na "Meaci" postigao je Hakan Čalhanoglu u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena.

U prvom terminu Bajern je ubedljivo savladao Plzenj (5:0), te je odmah bilo jasno da bi dvomeč italijanskog i španskog velikana mogao da odluči o drugom putniku u osminu finala.

Inter je slavio u ovom prvom okršaju, nakon četiri međusobna duela u poslednjih pet godina u kojima nije okusio slast pobede.

"Nerazuri" su bili za nijansu bolji rival od Katalonaca, koji su najbliži izjednačenju bili u drugom delu, kada je Dembele pogodio stativu.

Više puta je u centru pažnje bio i sudija iz Slovenije Slavko Vinčić, u prvom poluvremenu je poništio gol Interu, uz konsultaciju VAR-a, dok je u nadoknadi drugog dela, odlučio da ne svira penal za goste, iako je osnova i te kako bilo.

Bilo kako bilo, Bajern je prvi sa devet bodova, Inter drugi sa šest, Barsa treća sa tri, a Viktorija poslednja bez bodova.

Prvi deo susreta bio je relativno izjednačen, s tim da je Barsa imala više loptu u nogama, dok su domaći imali opasnije prilike.

Najbolji pokušaj u uvodnoj fazi utakmice imao je Čalhanoglu, koji je sa 30 metara poslao projektil pod prečku, ali je Ter Štegen vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.

Nakon pokušaja Kristensena glavom posle kornera, Inter je od sudije Vinčića tražio penal.

Igranje rukom Garsije bilo je očigledno, to je potvrdio i VAR. Međutim, ovoj situaciji prethodio je minimalni ofsajd u kom se našao Lautaro.

Ubrzo je Inter i stigao do pogotka, ali je i on bio poništen zbog ofsajda. Uzalud je Korea istrčao od centra, zaobišao Ter Štegena i zatresao mrežu.

I kada je delovalo da će se na pauzu otići bez golova, na scenu je stupio Čalhanoglu, koji je sa nešto više od 20 metara savladao Ter Štegena.

Pokušali su Korea i Martines, lopta je stigla do Dimarka, koji je samo prosledio Turčinu, a ovaj precizno po zemlji šutirao i pogodio ugao za vođstvo svog tima.

Na početku nastavka nije bilo naročito izglednih prilika, samo što su se problemi gostiju uvećali, nakon povrede Kristensena.

On se pridužio Kundeu i Arauhu na listi povređenih, a mesto na terenu ustupio Pikeu, čiji je ulazak propraćen salvom zvižduka.

Ubrzo je Barsa imala najbolju šansu preko Usmana Dembelea, koji je dobio loptu u šesnaestercu Intera, šutirao snažno sa leve strane iskosa u bliži ugao, ali je njegov pokušaj "ostao" na stativi.

Barselona je u 67. minutu stigla do gola, ali je on poništen posle VAR intervencije. Mrežu Onane, posle centaršuta Dembela, zatresao je Pedri, međutim, lopta je pre dolaska do njega, kačila po ruci Fatija.

Pokušavali su gosti da stignu bar do boda, u završnici je i Buskec imao šansu glavom posle centaršuta, ali je pokušaj završio pored gola.

Utakmica je bila produžena čak osam minuta, a prilikom jedne situacije, igranja rukom Damfriza, gledao se i VAR, međutim, penala nije bilo. Sigurno odluka o kojoj će se mnogo pričati...

Nakon toga je Dembele uputio oštar centaršut, lopta je sve preletela u kaznenom prostoru Intera, tako da promene rezultata nije bilo, a dva tima će se opet sastati naredne sedmice, samo na "Kamp Nou".

Пласман обезедио Sofascore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu