U Juventusu ubeđeni, PSŽ želi Vlahovića

Dušan Vlahović, napadač Juventusa i reprezentacije Srbije na meti je prvaka Francuske, Pari Sen Žermena.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako je preneo "Tutosport", on je igrač po ukusu novog šefa struke "svetaca, Kristofa Galtijea, koji je razočaran što klub letos nije doveo još jedno pojačanje u špicu.

Francuzi su u prethodnom preleznom roku uradili dobar posao, doveli su Vitinju, Nuna Mendeša, Fabijana Ruiza, Karlosa Solera, Renata Sančesa, Nordija Mukijelea, obnovili ugovor sa Kilijanom Mbapeo, ali ostalo je još toga da se završi.

"Tokom predsezone pričao sam dugo sa predsednikom Luisom Kamposom o našem napadu, analizirali smo strukturu i karakteristike igrača. Svi smo bili ubeđeni da nam je potreban i četvrti napadač sa drugačijim karakteristikama. Taj četvrti nije došao, šteta je, ali tako je kako je. Centarfor bi nam bio od koristi. Kilijan ima referencu u timu Francuske, kao i Žiru. Ovde u Pari Sen Žermenu imamo drugačiji stil igre, efektivniji, ali bez alternativa", rekao je trener Paržiana Kristof Galtije.

Zanimljivo je da Italijani veruju da se upravo Vlahović uklapa u željeni profil francuskog trenera.

Ipak, list podvlači da Juventus nema nameru da se tako olako odrekne usluga srpskog napadača.

Vlahović je imao poteškoća po dolasku protekle zime iz redova Fiorentine, ali polako postaje nezamenjiv deo tima Masimilijana Alegrija.

U ceo projekat su uložili 90 miliona evra (75 obeštećenje, 14 kroz bonuse) i veruju da će im se narednih sezona to isplatiti.

Vlahović je u drugoj polovini prošle sezone na 21 utakmici postigao devet golova. Ove je na osam postigao četiri, sve u Seriji A na šest utakmica.

Jasno je da bi ovo mogla da bude njegova sezona, ali su u Juventusu isto tako svesni da Pari Sen Žermen neće tako lako odustati, posebno ako Vlahović bude blistao i na Mundijalu u Kataru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu