Stojković: Ja sam tu za neke fine stvari VIDEO

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije uoči poslednja dva kola Lige nacija.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

* Piksi potvrdio Samardžića: U prošlosti smo bili nemarni

* Piksi o Batistuti: Mora da ste ga napili

"Orlovi" se ovog ponedeljka okupljaju u SC FSS u Staroj Pazovi za duele sa Švedskom (24. septembar, Beograd) i Norveškom (27. septembar, Oslo).

U prva četiri meča Srbija je osvojila sedam bodova, druga je na tabeli Grupe B4 sa tri manje od Norveške.

"Idemo korak po korak. Maksimalan fokus je na utakmici sa Švedskom, gde je imperativ pobeda. Učinićemo sve. Da li će biti lako, neće. Švedska je vrlo dobra ekipa, verovatno traže revanš zbog utakmice u Stokholmu. Na nama je da pružimo maksimum. Neće biti lako, a kada ta utakmica prođe ćemo razmišljati poslednjoj. Srbiji nikad nije bilo lako i nije ništa dobijala na tacni, uvek smo morali da se mučio i tako će biti i ovaj put. Idemo meč po meč, a u ovom momentu je Švedska prioritet svih prioriteta. Pokazali smo da smo u igri uprkos porazu u Beogradu iako je bio nezaslužen po meni, ali se desio. Nije nikakva tragedija ako ne budemo prvi, taman posla. Mi ćemo učiniti sve da dođemo do nekog cilja i verujem da možemo, zašto da ne? Bitno je da igrači veruju u svoj talenat i na njima je da to pokažu to na terenu", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Kako je istakao, dva meča u septembru bolja su situacija nego četiri u kratkom periodu u prethodnom okupljanju.

"Junski period je bio problem četiri utakmice u 12 dana. Ideja je tada bila to da su svi igrači igrali, mislim da nismo pogrešili. Sada imamo dve utakmice koje su praktično kraj Lige nacija i tajming za odigravanje je odličan. Videćemo u kakvom će stanju igrači doći, Maksimović je juče izašao jer je osetio lakšu povredu, ali ne mislim da je nesto ozbiljno. Najbitnije je da svi dođu živi i zdravi. U planu je da imamo 10 treninga uključujući ove 2 utakmice. Jedan dobar program gde ćemo raditi na taktički stvarima. Na fizičkim sigurno nećemo, nisam ja tu da ih pripremam što se kondicije tiče, ja sam tu za neke fine stvari. Radićemo na tehničkim stvarima, da Srbija igra dobar i napadački fudbal, kao što je igrala do sada".

Međutim, Srbija će protiv Šveđana imati podršku samo navijača mlađih od 14 godina, zbog kazne iz prethodnog susreta protiv Norveške.

"Očigledno da na ovim prostorima ne može bez problema. Stalno se desi nešto što te malo razočara, ali moramo da prihvatimo tu kaznu. To ne menja ništa, jeste to poslednja utakmica u Srbiji pred odlazak u Katar, ali mi znamo naše obaveze i pripremamo se za preostale dve utakmice u Ligi nacija da odigramo kako Srbija može. Trudićemo se da ostvarimo dobar rezultat i oprostimo se od srpske publike na najbolji mogući način", poručio je selektor Stojković.

Dva duela sa skandinavskim selekcijama možda i ključna u borbu za plasman u Ligu A Lige nacija.

Osim toga, četiri najbolja tima iz Lige B koja ne izbore plasman na EURO 2024. kroz kvalifikacije, dobiće drugu šansu u baražu.

Obraćanje selektora Stojkovića medijima mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu