Vest Hem dobio pojačanje iz PSŽ-a

Nemački fudbaler Tilo Kerer novi je igrač Vest Hema, saopštio je londonski klub.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Dosadašnji igrač Pari Sen Žermena je sa Vest Hemom potpisao četvorogodišnji ugovor.

"Jako sam uzbudjen što sam potpisao ugovor sa Vest Hemom. Ovo je najbolja liga na svetu i uzbudjen sam što ću igrati u Premijer ligi", rekao je 25-godišnji fudbaler.

Britanski mediji navode da je ceo transfer vredan 12 miliona evra, a nemački odbrambeni fudbaler bi za Vest Hem mogao da debituje već u narednom kolu Premijer lige protiv Brajtona.

Karijeru počeo u Šalkeu, da bi 2018. prešao u PSŽ, za koji je upisao 128 nastupa. Kerer je bio standardni član reprezentacije Nemačke tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Vest Hem je u prelaznom roku doveo šest pojačanja. U prva dva kola Premijer lige Vest Hem je zabeležio dva poraza i zauzima 19. mesto.

Pred Vest Hemom je i prvi meču plej-ofa za plasman u Ligu konferencija protiv danskog Viborga. Taj klub je saopštio da dvojici njegovih igrača nije dozvoljen ulazak u Veliku Britaniju na utakmicu sa Vest Hemom zbog problema sa vizom.

Viborg će u četvrtak gostovati Vest Hemu, u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu konferencija.

Problem je nastao pošto zahtev za vizu nije na vreme obrađen, pa za Viborg neće igrati Nigerijac Ibrahim Said i fudbaler iz Gambije Alasana Džata.

Obrada vize za ulazak fudbalera u Britaniju traje nekoliko nedelja, a utakmica između dva kluba je potvrđena tek prošle nedelje, nakon što je Viborg eliminisao ekipu B36 sa Farskih ostrva.

Iz danskog kluba su dodali da se "problem ne može rešiti uprkos saradnji sa ambasadama Danske i Velike Britanije, kao i sa Evropskom fudbalskom unijom (Uefa) i Fudbalskim savezom Danske".

Viborg prvi put posle 22 godine igra u evropskim takmičenjima, dok je londonski tim prošle sezone igrao polufinale Lige Evropa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu