"Nadam se pravom hrvatskom derbiju"

Trener fudbalera Dinama iz Zagreba Ante Čačić rekao je da posle dobrih rezultata u Evropi očekuje "pravi hrvatski derbi" protiv splitskog Hajduka.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

"Čestitam Hajduku na plasmanu u plej-of za Ligu konferencija, mislim da je to odličan rezultat, to je dobro za hrvatski fudbal, a najzad i za sam Hajduk. I ta činjenica da smo i Hajduk i mi napravili dobar rezultat u Evropi govori u prilog tome da nas u subotu, nadam se čeka zaista pravi hrvatski derbi, da su obe ekipe u dobrom raspoloženju", rekao je Čačić, prenela je Hina.

Fudbaleri Dinama i Hajduka sastaju se u Zagrebu u subotu, u meču petog kola hrvatskog prvenstva.

Dinamo je prvi na tabeli tamošnjeg prvenstva sa 10 bodova, dok je Hajduk drugi posle dva odigrana meča sa šest bodova.

Zagrebački tim je u utorak izborio plasman u plej-of Lige šampiona, a za protivnika će imati norveški Bodo/Glimt, dok će Hajduk u plej-ofu za Ligu konferencija igrati protiv Viljareala.

Čačić je dodao da se nada pravoj fudbalskoj atmosferi i podršci navijača.

"Pred nama je zahtevna utakmica. Ponavljam, igramo protiv 'večitog' rivala Hajduka koji je plasmanom u plej-of Lige konferencija doneo veću draž ovoj utakmici", rekao je on.

Dva kluba su se na početku sezone sastala u finalu hrvatskog Superkupa, a pobedu je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca odneo zagrebački tim.

Duel na stadionu "Maksimir" proglašen je utakmicom visokog rizika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu