Agonija Partizana – poraz na Kipru

Fudbaleri Partizana poraženi su od AEK Larnake rezultatom 2:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Miroslav Todorović/FK Partizan
Foto: Miroslav Todorović/FK Partizan

Kvalifikacije za Ligu Evrope, 3. kolo:
AEK – Partizan 2:1 (1:1)
Garsija 33, Miličević 70 – Menig 18
Stadion: AEK Arena
Sudija: Andris Treimanis

Fudbalski klub Partizan u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igra protiv kiparskog AEK-a iz Larnake.

Podsetimo, AEK je nedavno eliminisan iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Mitjilanda posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Partizan: Stevanović, Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević, Natho, Fejsa, Andrade, Menig, Rikardo, Dijabate

AEK: Pirić, Rosalesić, Miličević, Tomović, Garsija, Oler, Luis Gustavo, Faraj, Tričkovski, Đurčo, Olatunji

Prvo poluvreme je počelo inicijativom Partizana i bezopasnim pokušajem Natha već u drugom minutu, da bismo u 6. videli prvi opasan pokušaja.

Solidan je to bio pokušaj Dijabatea sa ivice šesnaesterca, ali do gola nije moglo i onda samo tri minuta kasnije, kreće opasna kontra Partizana koja se završila udarcem Natha preko prečke.

U 17. minutu je ponovo "pukla" kontra Partizana po levom boku, ali nije uspešno završena da bi samo minut kasnije stigla velika radost.

Rikardo beži odbrani AEK-a, dobija sjajan pas i nakon obilaženja golmana vraća loptu Menigu koji nema težak zadatak i pogađa za 1:0.

Igrali su crno-beli u tom ritmu koliko su mogli, ali su oko 30. minuta malo opali što je u 33. minutu sureta kažnjeno, kada je posle male nepažnje nakon kornera Tomović asistirao Garsiji, a ovaj zatresao mrežu Partizana za 1:1.

Mogli su crno-beli da budu bolji, ali nisu bili.

Foto: Miroslav Todorović/FK Partizan
Foto: Miroslav Todorović/FK Partizan

Partizan na skeneru B92.net: "Parni valjak" bez ručne kočnice

Nije se ni drugo poluvreme mnogo razlikovalo od prvog, jedino možemo da konstatujemo da je bilo manje "akcije" nego tokom prvih 45 minuta u Larnaki.

Ponovo je Partizan dobro počeo i bio konkretniji i već u 48. minutu je Rikardo pobegao visoko postavljenoj odbrani AEK-a i onda je golman Pirić stigao do lopte pre napadača crno-belog tima, da bi u nastavku akcije Dijabate bio izblokiran i usledio je korner.

Usporila se igra, ali se sve rasplamsalo nekoliko minuta kasnije kada je Partizan mogao ponovo da povede, ali jednostavno nije imao sreće. Centaršut sa desne strane ide na Rikarda, a on glavom pokušava da postigne gol i pogađa prečku.

Nastavili su izabranici Ilije Stolice da igraju dobro, stvarali neke šanse, ali nisu to bile previše dobre prilike pa se rezultat nije menjao. A onda u 70. minutu stiže novi "hladan tuš".

Ponovo korner, ponovo ide na drugu stativu i ponovo loša reakcija odbrane Partizana pa Hrvoje Miličević trese mrežu Partizana i AEK dolazi do preokreta i velikih 2:1.

Do kraja susreta nismo videli mnogo toga, pa crno-beli čekaju revanš sa golom zaostatka. Videćemo da li će za sedam dana u Humskoj moći da se revanširaju Kipranima i plasiraju u narednu rundu takmičenja...

Utakmicu ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu