Partizanova neuspešna "generalka"

Fudbaleri Partizana poraženi su u poslednjem pripremnom meču protiv Fenerbahčea minimalnim rezultatom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: FK Partizan
Foto: FK Partizan

Prijateljski meč
Partizan – Fenerbahče 0:1 (0:1)
Valensija 2
Stadion: Merkur arena (Grac)

Nisu se izabranici Ilije Stolice pokazali u pravom svetlu na startu meča. Već u drugom minutu susreta turska ekipa je stigla do odlučujućeg pogotka preko evkadorskog napadača Enera Valensije.

Odugovlačio je Nemanja Stevanović sa ispucavanjem lopte, niko ga nije upozorio na nekadašnjeg člana Vest Hema koji mu se prikrao iza leđa i epilog je očigledan. Ostala mu je samo prazna mreža u koju je bez problema smestio loptu.

Mučio je Valensija u tom periodu odbranu crno-belih, ali ništa manje ni defanzivno labilni Bruma i nesuđeno pojačanje tima iz Humske ovog leta Linkoln, nekada veliki talenat Gremija koji svoje mesto u svetu fudbala sada traži zaobilaznim putem.

Partizan bi ovog leta sa Fenerom mogao da odigra i zvanični meč u kvalifikacijama za Ligu Evrope s obzirom na to da je turski tim jedan od potencijalni rivala.

Partizan će biti nosilac na žrebu za 3. kolo, a imaće samo dva potencijalna rivala, koja dolaze iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Biće to dva poražena tima iz druge runde gde su parovi Midtjilend (Danska) – AEK Larnaka (Kipar) i Dinamo Kijev (Ukrajina) – Fenerbahče (Turska).

Portugalski stručnjak Žorž Žezus je presingom pritisnuo odbranu srpskog vicešampiona koji je tek sporadično uspeo da zapreti i to ne na konto izgrađene akcije, vež isključivo nakon greške protivnika.

Najopasnija takva je bila odmah po početku drugog dela igre kada je lopta stigla do Patrika Andradea koji je bio u izglednoj prilici. Napravio je korak više, nameštao se i ipak bio neprecizan uprkos tome što nikoga nije bilo oko njega.

Mreža Fenerbahčea se nije zatresla ni tad, a nije ni do kraja sem njenog spoljnog dela nakon šuta talentovanog Mihajla Petkovića.

Pre ovog meča, na pripremama su poraženi od rumunskog Kluža 1:0, a potom su savladali Spartak iz Trnave sa 3:0. Partizan se sada okreće početku Superlige 9. jula kada gostuju Javoru u Ivanjici.

Partizan: Stevanović, Marković, Filipović, Urošević, Šehović, Fejsa, Natko, Menig, Holender, Rikardo, Andrade

Drugo poluvreme: Popović, Saničanin, Petković, Lutovac, Stašević, Baždar, Živković. Terzić

Fenerbahče: Bajindir, Samuel, Salaj, Kim, Kadioglu, Joksek, Zajc, Enrike, Bruma, Rosi, Valensija

Drugo poluvreme: Pelkas, Mor, Dursun

Meč ste mogli da pratite putem našeg bloga, kao i na Prvoj TV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.