Preminuo sudija Dragiša Komadinić

Nekadašnji fudbalski sudija Dragiša Komadinić preminuo je u Beogradu u 73. godini.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock/Gelner Tivadar
Foto: Shutterstock/Gelner Tivadar

Bio je jedan od najpoznatijih fudbalskih sudija u vreme bivše Jugoslavije.

Suđenjem je počeo da se bavi 1970. godine i na terenima širom zemlje vodio je mečeve pune dve decenije.

Početkom devedesetih godina prošlog veka se povuka i posvetio radu u našoj sudijskoj organizaciji. Bio je instruktor kao i funkcioner u FS Jugoslavije.

"Komadinić je rođen 1949. u selu Lisa kod Ivanjice. Od 1979. godine postao sudija na terenima tada elitne Prve savezne lige. Tu se brzo pokazao kao neko u koga svi imaju veliko poverenje i mnogi su bili zadovoljni kada bi im Komadinić sudio. Od 1984. godine sudio je i međunarodne utakmice. Šest godina kasnije, tačno kada je zaokružio dve decenije svog uspešnog sudijskog staža, oprostio se od aktivnog suđenja utakmica.

Nastavio je da daje doprinos fudbalskom sportu, posebno važnom segmentu koji se odnosi na sudijsku struku. Da je bio i ostao čovek od poverenja pokazao je i kada je 1993. godine postao komesar za suđenje tadašnjeg Fudbalskog saveza Jugoslavije, a bio je i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Jugoslavije.

Beogradska sudijska organizacija bila je i ostala ponosna na svog dugogodišnjeg člana Dragišu Komadinića koji je na ovim prostorima stekao ugled sinonima za fudbalskog sudiju i sudijsku organizaciju. Poštovanje mu je bilo iskazano u monografiji autora Nebojša Vukovića posvećenoj stogodišnjici Organizacije fudbalskih sudija Beograda ‘Ambasadori pravde’ u kojoj je Dragiša Komadinić dobio izdvojeni prostor.

"Fudbalski savez Beograda i Organizacija fudbalskih sudija Beograda ovom prilikom porodici Dragiše Komadinića izražavaju duboko saučešće", ističe se na sajtu Fudbalski Savez Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.