Čeferin brani PSŽ: Neće nam Real govoriti šta da radimo

"Niko neće govoriti UEFA šta da radi", izjavio je predsednik UEFA Aleksander Čeferin u odgovoru na kritike zbog produženja ugovora Kilijana Mbapea sa PSŽ-om.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

BBC podseća da je Mbape nedavno potpisao novi ugovor sa PSŽ-om iako je pregovarao sa madridskim Realom.

Novi ugovor je prema pisanju francuskih medija vredan oko 600 miliona evra, a španska fudbalska La Liga je ponudu francuskog kluba nazvala skandaloznom.

"UEFA ima prilično stroga pravila finansijskog fer-pleja. Ko bude poštovao naša pravila, dobrodošao je da igra na našim takmičenjima. Ko neće da poštuje pravila, neće ni da igra", rekao je Čeferin.

Čeferin ističe da je umoran"od pritužbi da dozvoljava da klubovima upravlja država. Predsednik španske La Lige Havijer Tebas opisao je ponudu PSŽ-a za ugovor Mbapeu kao "uvredu za fudbal", navodi Bi-Bi-Si.

"Ni Real ili bilo ko drugi neće da kaže UEFA šta da radi. Oni su ogorčeni sa jedne tačke gledišta, ali, koliko ja znam, ponuda Reala je bila slična ponudi PSŽ-a. Rekao sam to mnogo puta i ponoviću, recite mi jedan argument zašto kompanija iz Katara ne bi trebalo da bude vlasnik kluba", kazao je Čeferin.

On je ponovio da će klubovi biti kažnjeni, ako budu kršili pravila.

"Ako kažete da klubovi pripadaju navijačima, šta je sa engleskim klubovima – imaju vlasnike iz SAD, neki sa Bliskog istoka, imaju vlasnike iz Engleske. Dakle, potpuno je ista situacija i zaista sam umoran od ovih optužbi bez ikakvih konkretnih osnova. Želim da znam ko je prekršio pravila i ako prekršite pravila, bićete kažnjeni", zaključio je Čeferin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu